Geroosterde bieten met geroosterde ricotta
Niet alleen de bietjes gaan de oven in, de ricotta ook.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g rauwe bieten
- 4 el traditionele olijfolie
- 250 g ricotta
- 25 g verse bieslook
- 1 citroen
- 15 g verse basilicum
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes en snijd ze in partjes van ca. 1 cm. Meng met ¼ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout.
- Stort de ricotta ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de bietjes over de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.
- Snijd de bieslook heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de bieslook en het citroenrasp met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
- Verdeel de bietjes over een platte schaal. Neem de blaadjes van de takjes basilicum. Besprenkel de bietjes met de bieslookolie en verdeel de ricotta en de basilicumblaadjes erover.
Tip:
Verdubbel de hoeveelheid en serveer met brood als hoofdgerecht. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 240 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Geroosterde bieten met geroosterde ricotta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde bieten met geroosterde ricotta
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 800 g rauwe bieten
- 1 el traditionele olijfolie
Schil de bietjes en snijd ze in partjes van ca. 1 cm. Meng met de olie, versgemalen peper en eventueel zout.
- 250 g ricotta
Stort de ricotta ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de bietjes over de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.
- 25 g verse bieslook
- 1 citroen
Snijd de bieslook heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
- 3 el traditionele olijfolie
Meng de bieslook en het citroenrasp met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
- 15 g verse basilicum
Verdeel de bietjes over een platte schaal. Neem de blaadjes van de takjes basilicum.
Besprenkel de bietjes met de bieslookolie en verdeel de ricotta en de basilicumblaadjes erover.