Ge­roos­ter­de bie­ten met ge­roos­ter­de ri­cot­ta

Niet alleen de bietjes gaan de oven in, de ricotta ook.

(2) waardeer
bijgerecht Niet alleen de bietjes gaan de oven in, de ricotta ook. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes en snijd ze in partjes van ca. 1 cm. Meng met ¼ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout.
  2. Stort de ricotta ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de bietjes over de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.
  3. Snijd de bieslook heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de bieslook en het citroenrasp met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de bietjes over een platte schaal. Neem de blaadjes van de takjes basilicum. Besprenkel de bietjes met de bieslookolie en verdeel de ricotta en de basilicumblaadjes erover.

Tip:

Verdubbel de hoeveelheid en serveer met brood als hoofdgerecht. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde bieten met geroosterde ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bie­ten met ge­roos­ter­de ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g rauwe bieten
  • 1 el traditionele olijfolie

Schil de bietjes en snijd ze in partjes van ca. 1 cm. Meng met de olie, versgemalen peper en eventueel zout.

3
3
  • 250 g ricotta

Stort de ricotta ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de bietjes over de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.

4
4
  • 25 g verse bieslook
  • 1 citroen

Snijd de bieslook heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

5
5
  • 3 el traditionele olijfolie

Meng de bieslook en het citroenrasp met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

6
6
  • 15 g verse basilicum

Verdeel de bietjes over een platte schaal. Neem de blaadjes van de takjes basilicum.

7
7

Besprenkel de bietjes met de bieslookolie en verdeel de ricotta en de basilicumblaadjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.