Salade geitenkaas met druiven
Deze salade heeft het allemaal: knapperige noten, friszoete dressing en smeuïge kaas.
370 kcal
20 min. bereiden, 4 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
3 el
4 el
1 el
1 tl
2 el
1
250 g
150 g
200 g
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 08 - De Franse keuken thuis
2010 nr. 10 - Heerlijk Frankrijk
december 2024 - december 2024
Verwarm de ovengrill voor. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.
Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.
Verdeel de salade over borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten.
- combinatietipLekker met bruin stokbrood.
- variatietipDeze salade is ook lekker met witte druiven.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Salade geitenkaas met druiven
Deze salade heeft het allemaal: knapperige noten, friszoete dressing en smeuïge kaas.

hoofdgerecht
4 personen
370 kcal
20 min. bereiden
4 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.
Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.
Verdeel de salade over borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten.
combinatietip:Lekker met bruin stokbrood.
variatietip:Deze salade is ook lekker met witte druiven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el ongebrande walnoten
4 el traditionele olijfolie
1 el rodewijnazijn
1 tl Franse mosterd
2 el vloeibare honing
1 rode ui
250 g pitloze rode druiven
150 g rucolaslamelange
200 g geitenkaas schijfjes
Dit heb je nodig
bakpapier




