Sa­la­de met peer en wal­noot

Extra lekker door puntpaprika en een dressing van rodewijn- en balsamicoazijn.

(170) waardeer
voorgerecht Extra lekker door puntpaprika en een dressing van rodewijn- en balsamicoazijn. 6 personen
3 170

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in plakken. Snijd de paprika's in stukjes.
  2. Hak de walnoten grof. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de walnoten toe en bak 2 min. mee. Schenk de rode wijn- en balsamicoazijn erbij en laat 1 min. koken. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over de borden, leg de peer en de paprika erop en besprenkel met de dressing. Breng op smaak met peper.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • natrium 6 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Salade met peer en walnoot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met peer en wal­noot

1
1
  • 3 Conference handperen

Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in plakken.

2
2
  • 2 zoete puntpaprika's

Snijd de paprika's in stukjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 60 g ongebrande walnoten
  • 3 rode uien
  • 5 el traditionele olijfolie

Hak de walnoten grof. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de walnoten toe en bak 2 min. mee.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 4 el rodewijnazijn
  • 4 el balsamicoazijn

Schenk de rode wijn- en balsamicoazijn erbij en laat 1 min. koken. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

5
5
  • 150 g rucolaslamelange

Verdeel de sla over de borden, leg de peer en de paprika erop en besprenkel met de dressing. Breng op smaak met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.