bewaar
Salade met eendenborst en vijgen
Salade met eendenborst en vijgen
bewaar

Salade met eendenborst en vijgen

De zoetheid zelf: salade met peren en vijgen met een dressing van bramenjam.

15 min. bereiden
198waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

gedroogde vijgen

4 el

traditionele olijfolie

1 el

rodewijnazijn

1 el

bramenjam

150 g

rucolaslamelange

1

Conference peer

200 g

gerookte eendenborstfilet

De zoetheid zelf: salade met peren en vijgen met een dressing van bramenjam.

Aan de slag

1

Snijd de vijgen in plakjes. Doe de olie, azijn en jam in een kom en klop met een garde tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verdeel de sla over de borden. Snijd de ongeschilde peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in partjes en verdeel over de sla. Verdeel de eendenborst en de vijgen over de salade en schep de dressing erover.