Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 eendenborstfilets
- 4 plakken oudewijvenkoek
- 50 g ongezouten roomboter
- ½ el frambozenazijn
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 zakje veldslamelange
Advertentie
Bereiden
Snijd vel van eendenborstfilets kruiselings en laat vlees op kamertemperatuur komen. Rooster plakken koek in broodrooster in 2-3 min. goudbruin. Snijd plakken in blokjes van 1 cm en laat verder afkoelen (pas dan worden ze krokant). Verhit boter in koekenpan en bak filets op matig vuur 4-5 min. aan velzijde. Draai filets om en bak nog 3-4 min. tot vlees rosé is. Leg eendenborstfilets op snijplank en laat 1 min. rusten. Klop in schaal dressing van azijn, olie en zout en peper naar smaak. Meng sla luchtig door dressing. Snijd vel van filets en snijd vlees in plakjes. Bestrooi met zout en peper. Verdeel sla, eendenborst en koekcroutons over vier borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons
- 2 eendenborstfilets
- 4 plakken oudewijvenkoek
Snijd vel van eendenborstfilets kruiselings en laat vlees op kamertemperatuur komen. Rooster plakken koek in broodrooster in 2-3 min. goudbruin. Snijd plakken in blokjes van 1 cm en laat verder afkoelen (pas dan worden ze krokant).
- 50 g ongezouten roomboter
Verhit boter in koekenpan en bak filets op matig vuur 4-5 min. aan velzijde. Draai filets om en bak nog 3-4 min. tot vlees rosé is. Leg eendenborstfilets op snijplank en laat 1 min. rusten.
- ½ el frambozenazijn
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 zakje veldslamelange
Klop in schaal dressing van azijn, olie en zout en peper naar smaak. Meng sla luchtig door dressing. Snijd vel van filets en snijd vlees in plakjes. Bestrooi met zout en peper. Verdeel sla, eendenborst en koekcroutons over vier borden.