bewaar
Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons
Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons
bewaar

Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

eendenborstfilets

4 plakken

oudewijvenkoek

50 g

ongezouten roomboter

½ el

frambozenazijn

3 el

traditionele olijfolie

1 zakje

veldslamelange

Aan de slag

Snijd vel van eendenborstfilets kruiselings en laat vlees op kamertemperatuur komen. Rooster plakken koek in broodrooster in 2-3 min. goudbruin. Snijd plakken in blokjes van 1 cm en laat verder afkoelen (pas dan worden ze krokant). Verhit boter in koekenpan en bak filets op matig vuur 4-5 min. aan velzijde. Draai filets om en bak nog 3-4 min. tot vlees rosé is. Leg eendenborstfilets op snijplank en laat 1 min. rusten. Klop in schaal dressing van azijn, olie en zout en peper naar smaak. Meng sla luchtig door dressing. Snijd vel van filets en snijd vlees in plakjes. Bestrooi met zout en peper. Verdeel sla, eendenborst en koekcroutons over vier borden.