Maal­tijd­sa­la­de met gor­gon­zo­la, wal­noot en peer

(147) waardeer
hoofdgerecht 2 personen
3 147

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm oven voor op 200 °C. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en de gorgonzola in blokjes. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Klop van de azijn en de olie een dressing en breng op smaak met peper en zout. Schep in een grote kom de slamelange, peer, bleekselderij, gorgonzola, walnoten en dressing voorzichtig door elkaar. Serveer de ciabatta erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 65 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade met gorgonzola, walnoot en peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met gor­gon­zo­la, wal­noot en peer

1
1

Verwarm oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 Conference handperen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 g gorgonzola

Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en de gorgonzola in blokjes.

3
3
  • ½ afbakciabatta con noci
  • 3 el ongebrande walnoten

Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin.

4
4
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el walnotenolie

Klop van de azijn en de olie een dressing en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 100 g veldslamelange

Schep in een grote kom de slamelange, peer, bleekselderij, gorgonzola, walnoten en dressing voorzichtig door elkaar. Serveer de ciabatta erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.