bewaar
Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten
Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten
bewaar

Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten

Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse snijbonen

400 g

winterpeen

50 g

ongebrande hazelnoten

1 el

arachideolie

2½ el

zoete chilisaus

Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de groenten in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.

3

Meng de groenten met de olie en chilisaus en bestrooi met de hazelnoten.

tip

combinatietipLekker met gebakken aardappelen en een rundervink (het gerecht is dan niet meer veganistisch).