bewaar
Snijbonensalade met hazelnoten
Snijbonensalade met hazelnoten
bewaar

Snijbonensalade met hazelnoten

Op smaak gebracht met dukkah: een specerijenmengsel van hazelnoten, sesamzaad, komijn en koriander.

20 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongebrande hazelnoten

2 el

sesamzaad

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

gemalen komijn

800 g

verse snijbonen

40 g

verse selderij

295 ml

semigedroogde tomaten

Op smaak gebracht met dukkah: een specerijenmengsel van hazelnoten, sesamzaad, komijn en koriander.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten, het sesamzaad, de koriander en komijn 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak tot grof kruim.

2

Snijd de snijbonen in schuine stukken van 4 cm en kook ze in 3 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de blaadjes van de selderij grof.

3

Laat de semigedroogde tomaten uitlekken, maar vang 2 el olie op. Snijd de tomaten in stukjes en meng met de olie en selderij door de snijbonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het hazelnootmengsel en serveer.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.