bewaar
Geschaafde-spruitensalade met hazelnoten
Geschaafde-spruitensalade met hazelnoten
bewaar

Geschaafde-spruitensalade met hazelnoten

Rauwe spruiten in een salade: moet je eens proberen!

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

spruitjes

1

koolrabi

10

verse dadels

95 g

ongebrande hazelnoten

5 el

verse Hollandse mayonaise

125 ml

karnemelk

4 tl

mierikswortel in pot

4 tl

gedroogde oregano

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Rauwe spruiten in een salade: moet je eens proberen!

Aan de slag

1

Maak de spruiten schoon en schaaf in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine. Schil de koolrabi en snijd in dunne reepjes (julienne). Verwijder de eventuele pit uit de dadels en snijd de dadels in reepjes. Leg de spruiten, koolrabi en dadels op een grote platte schaal.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak fijn.

3

Klop een dressing van de mayonaise, karnemelk, mierikswortel, oregano, peper en eventueel zout. Meng de dressing door de groenten en bestrooi met de hazelnoten.

tip

combinatietipLekker met gegrilde kipdijfilet en aardappelpuree; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

variatietipIn plaats van koolrabi kun je ook venkel gebruiken.

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.