bewaar
Spruiten met appel en hazelnoten
Spruiten met appel en hazelnoten
bewaar

Spruiten met appel en hazelnoten

Geen spruitjesfan? De appel maakt dit bijgerecht tóch lekker zoet.

15 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

95 g

hazelnoten

700 g

geschoonde spruitjes

2

Elstar appels

30 g

ongezouten roomboter

2 el

ahornsiroop

Geen spruitjesfan? De appel maakt dit bijgerecht tóch lekker zoet.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

2

Halveer de spruitjes en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af.

3

Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in plakken van ½ cm breed.

4

Smelt de boter in een hapjespan en bak de appel met de ahornsiroop 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spruiten toe, schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een schaal en garneer met de hazelnoten.

tip

variatietipJe kunt de appel ook vervangen door peer of de hazelnoten door walnoten.

combinatietipCombineer dit groentegerecht met aardappelpuree en chipolataworstjes voor een heerlijke maaltijd. Dan is dit gerecht niet meer glutenvrij.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.