bewaar
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
bewaar

Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten

Met de restjes van gisteren maak je gemakkelijk een ovenfrittata.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

bloemkool

2

uien

2 el

arachideolie

1 el

gedroogde salie

6

middelgrote eieren

60 ml

halfvolle melk

150 g

Parmigiano Reggiano

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

50 g

ongebrande hazelnoten

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 28 cm)

Met de restjes van gisteren maak je gemakkelijk een ovenfrittata.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en salie 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool toe en bak 4 min. mee.

2

Rasp ondertussen de kaas. Klop in een ruime kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Vet de quichevorm in. Verdeel het bloemkoolmengsel over de vorm. Laat de paprika uitlekken en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Schenk het eimengsel over de bloemkool en verdeel de paprika erover. Bak de frittata in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

4

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Bestrooi de frittata met de hazelnoten en serveer. Lekker!

combinatietipLekker met stokbrood.

Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten

Instructievideo - 03:11 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten

Met de restjes van gisteren maak je gemakkelijk een ovenfrittata.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig