bewaar
Meloensalade met rauwe ham
Meloensalade met rauwe ham
bewaar

Meloensalade met rauwe ham

20 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

¼

watermeloen

½

cantaloupemeloen

½

galiameloen

2 eetlepels

vloeibare honing

2 eetlepels

citroensap

½ theelepel

kardemom

200 g

Galliaham

1 bakje

blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • meloenbolletjeslepel

Aan de slag

Pitjes uit meloenen verwijderen. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees steken of er met theelepel grove krullen uit scheppen. Meloenbolletjes in kom omscheppen met honing, citroensap en kardemom. Kom afdekken met plasticfolie en 5-10 min. in vriezer zetten, zodat meloen door en door koud wordt. Ham in lange repen snijden. Bessen door meloen mengen en salade over vier borden verdelen. Hamrepen erop rangschikken.