bewaar
Meloensalade in gembermarinade
Meloensalade in gembermarinade
bewaar

Meloensalade in gembermarinade

15 min. bereiden
4 uur wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 cm

gemberwortel

½

limoen

125 g

suiker

½

galiameloen

½

cantaloupemeloen

1 stuk

watermeloen

Aan de slag

Gember schillen en raspen. Limoen uitpersen. In pan 2 1/2 dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes verhitten tot alle suiker is opgelost. Gembersiroop ca. 1 uur laten afkoelen, tot kamertemperatuur. Galia- en cantaloupemeloen halveren, met lepel pitten eruit scheppen. Meloenhelften in 6 parten snijden, vruchtvlees langs schil lossnijden en in stukken snijden. Watermeloen schillen en ook in stukken snijden. Pitten met theelepel verwijderen. Meloen in schaal scheppen. Gembersiroop boven meloen door zeef schenken en omscheppen. Meloen in koelkast minstens 3 uur marineren en dan (naar keus met of zonder marinade) over 4 schaaltjes verdelen.

tip

algemeenDit frisse dessert kan ook met een bakje voorgesneden meloen van AH Huistraiteur (koelvak) worden gemaakt.