bewaar
Meloensalade met stracciatella-ijs
Meloensalade met stracciatella-ijs
bewaar

Meloensalade met stracciatella-ijs

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

pistachenoten

1

cantaloupemeloen

1

limoen

2 eetlepels

vloeibare honing

½ liter

stracciatella-ijs

Dit heb je nodig

  • ijsbolletjeslepel

Aan de slag

Pistachenootjes pellen en in zeef onder heet stromend water afspoelen. Nootjes tussen keukenpapier droogwrijven. Nootjes grof hakken. Meloen halveren en pitten verwijderen. Vruchtvlees in dunne plakken snijden, schillen en over vier bordjes verdelen. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. In kommetje limoenrasp met limoensap en honing tot dressing roeren. Dressing over plakken meloen scheppen. Met ijstang op elk bord 1 grote bol stracciatella-ijs scheppen. Meloensalade met pistachenootjes garneren en direct serveren.