
Affogato met walnoten (ijs met warme espresso)
Affogato is Italiaans voor verdronken. Dit klassieke recept kom je in Italië tegen op heel veel menukaarten.
Ingrediënten
4 personen
20 g
ongebrande walnoten
2 el
kristalsuiker
4 bolletjes
vanille-ijs
200 ml
hete, sterke espressokoffie
4 tl
vloeibare honing
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Schud af en toe zodat de noten gelijkmatig roosteren. Bestrooi de noten met de suiker en laat deze in 1 min. op middelhoog vuur karamelliseren. Laat 15 min. afkoelen op een bord. Hak grof.
Verdeel het vanille-ijs over 4 kommetjes of ijscoupes. Schenk de koffie erbij, besprenkel met de honing en garneer met de walnoten. Serveer direct.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Affogato met walnoten (ijs met warme espresso)
Affogato is Italiaans voor verdronken. Dit klassieke recept kom je in Italië tegen op heel veel menukaarten.

nagerecht
4 personen
175 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Schud af en toe zodat de noten gelijkmatig roosteren. Bestrooi de noten met de suiker en laat deze in 1 min. op middelhoog vuur karamelliseren. Laat 15 min. afkoelen op een bord. Hak grof.
Verdeel het vanille-ijs over 4 kommetjes of ijscoupes. Schenk de koffie erbij, besprenkel met de honing en garneer met de walnoten. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)20 g ongebrande walnoten
2 el kristalsuiker
4 bolletjes vanille-ijs
200 ml hete, sterke espressokoffie
4 tl vloeibare honing