bewaar
Affogato met walnoten (ijs met warme espresso)
Affogato met walnoten (ijs met warme espresso)
bewaar

Affogato met walnoten (ijs met warme espresso)

Affogato is Italiaans voor verdronken. Dit klassieke recept kom je in Italië tegen op heel veel menukaarten.

10 min. bereiden
15 min. wachten
104waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

ongebrande walnoten

2 el

kristalsuiker

4 bolletjes

vanille-ijs

200 ml

hete, sterke espressokoffie

4 tl

vloeibare honing

Affogato is Italiaans voor verdronken. Dit klassieke recept kom je in Italië tegen op heel veel menukaarten.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Schud af en toe zodat de noten gelijkmatig roosteren. Bestrooi de noten met de suiker en laat deze in 1 min. op middelhoog vuur karamelliseren. Laat 15 min. afkoelen op een bord. Hak grof.

2

Verdeel het vanille-ijs over 4 kommetjes of ijscoupes. Schenk de koffie erbij, besprenkel met de honing en garneer met de walnoten. Serveer direct.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.