bewaar
Affogato met zoute kokos-karamelsaus
Affogato met zoute kokos-karamelsaus
bewaar

Affogato met zoute kokos-karamelsaus

Vegan ijs + een shotje espresso = een oppeppend dessert voor iedereen.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

suiker

1 el

kraanwater

50 g

santen kokoscrème

200 ml

kokosmelk

½ tl

zout

4 bollen

Professor Grunschnabel Maromakotro snow white

150 ml

espresso

Vegan ijs + een shotje espresso = een oppeppend dessert voor iedereen.

Aan de slag

1

Doe de suiker met het water in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot de kleur goudbruin is. Voeg dan voorzichtig de santen, kokosmelk en het zout toe. De karamel is erg heet en zal eerst in een klont veranderen en dan weer langzaam oplossen. Blijf roeren tot je een goudbruine saus hebt. Neem van het vuur.

2

Schep in de koffiekopjes of glaasjes elk een bol ijs. Schep op elke bol ijs wat kokoskaramel. Schenk aan tafel de espresso over het ijs.

tip

bewaartipBewaar de saus die je over hebt in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijft hij zeker drie maanden goed. Lekker bij allerlei toetjes en gebak!