Affogato met zoute kokos-karamelsaus
Vegan ijs + een shotje espresso = een oppeppend dessert voor iedereen.
Ingrediënten
4 personen
100 g
suiker
1 el
kraanwater
50 g
santen kokoscrème
200 ml
kokosmelk
½ tl
zout
4 bollen
Professor Grunschnabel Maromakotro snow white
150 ml
espresso
Aan de slag
Doe de suiker met het water in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot de kleur goudbruin is. Voeg dan voorzichtig de santen, kokosmelk en het zout toe. De karamel is erg heet en zal eerst in een klont veranderen en dan weer langzaam oplossen. Blijf roeren tot je een goudbruine saus hebt. Neem van het vuur.
Schep in de koffiekopjes of glaasjes elk een bol ijs. Schep op elke bol ijs wat kokoskaramel. Schenk aan tafel de espresso over het ijs.
Affogato met zoute kokos-karamelsaus
Vegan ijs + een shotje espresso = een oppeppend dessert voor iedereen.

nagerecht
null personen
210 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de suiker met het water in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot de kleur goudbruin is. Voeg dan voorzichtig de santen, kokosmelk en het zout toe. De karamel is erg heet en zal eerst in een klont veranderen en dan weer langzaam oplossen. Blijf roeren tot je een goudbruine saus hebt. Neem van het vuur.
Schep in de koffiekopjes of glaasjes elk een bol ijs. Schep op elke bol ijs wat kokoskaramel. Schenk aan tafel de espresso over het ijs.
bewaartip:Bewaar de saus die je over hebt in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijft hij zeker drie maanden goed. Lekker bij allerlei toetjes en gebak!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)100 g suiker
1 el kraanwater
50 g santen kokoscrème
200 ml kokosmelk
½ tl zout
4 bollen Professor Grunschnabel Maromakotro snow white
150 ml espresso