Af­fo­ga­to met zou­te ko­kos-ka­ra­mel­saus

Vegan ijs + een shotje espresso = een oppeppend dessert voor iedereen.

(0) waardeer
nagerecht Vegan ijs + een shotje espresso = een oppeppend dessert voor iedereen. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de suiker met het water in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot de kleur goudbruin is. Voeg dan voorzichtig de santen, kokosmelk en het zout toe. De karamel is erg heet en zal eerst in een klont veranderen en dan weer langzaam oplossen. Blijf roeren tot je een goudbruine saus hebt. Neem van het vuur.
  2. Schep in de koffiekopjes of glaasjes elk een bol ijs. Schep op elke bol ijs wat kokoskaramel. Schenk aan tafel de espresso over het ijs.

bewaartip:

Bewaar de saus die je over hebt in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijft hij zeker drie maanden goed. Lekker bij allerlei toetjes en gebak!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 40 mg
Tags
Ook te zien in

Affogato met zoute kokos-karamelsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Af­fo­ga­to met zou­te ko­kos-ka­ra­mel­saus

1
1
  • 100 g suiker
  • 1 el kraanwater

Doe de suiker met het water in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot de kleur goudbruin is.

2
2
  • 50 g santen kokoscrème
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ tl zout

Voeg dan voorzichtig de santen, kokosmelk en het zout toe.

3
3

De karamel is erg heet en zal eerst in een klont veranderen en dan weer langzaam oplossen. Blijf roeren tot je een goudbruine saus hebt. Neem van het vuur.

4
4
  • 4 bollen Professor Grunschnabel Maromakotro snow white

Schep in de koffiekopjes of glaasjes elk een bol ijs.

5
5

Schep op elke bol ijs wat kokoskaramel.

6
6
  • 150 ml espresso

Schenk aan tafel de espresso over het ijs.

bewaartip:

Bewaar de saus die je over hebt in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijft hij zeker drie maanden goed. Lekker bij allerlei toetjes en gebak!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.