Wat ligt er op de plank bij: Laura

De betaalbare plank van Laura

In de rubriek 'Wat ligt er op de plank bij: ...' krijg je inspiratie over verschillende soorten borrelplanken. Van vegetarische tot warme borrelhapjes; genoeg keuze voor bij de borrel. Benieuwd wat er op de betaalbare plank ligt van de 49-jarige Laura? Je leest het hier.

Wat zijn jouw favoriete hapjes op je borrelplank? En waarom?

Ik hou van simpele, betaalbare borrelhapjes. Gehaktballetjes of kippenvleugeltjes bijvoorbeeld. Dat is makkelijk te bereiden en ook nog eens smaakvol. Voor de afwisseling vind ik het ook lekker om stokbrood met verschillende dips te serveren voor mijn gasten.

Ik zorg voor een rijk gevulde borrelplank tegen een lage prijs. Ik koop bijvoorbeeld de borrelhapjes (3 voor 6 euro) of andere AH-huismerk producten (in de bonus). Deze zijn lekker en voordelig.

"Ik serveer mijn borrelhapjes op een zelfgemaakte borrelplank in zogeheten ‘bamboe schuitjes’. Zo kan ik de betaalbare hapjes op een luxe manier presenteren aan mijn gasten."

Op welke manier bedenk jij ideeën voor het samenstellen van je borrelplank?

Mijn inspiratie haal ik meestal uit de bonusfolder of via de receptenpagina's van Allerhande.

Ik vind het leuk om simpele gerechten in het klein te serveren op mijn borrelplank. Bijvoorbeeld mini pizza’s of gehalveerde sandwiches. Zo blijft mijn plank origineel en lekker.

Ik serveer mijn borrelhapjes op een zelfgemaakte borrelplank in zogeheten ‘bamboe schuitjes’ (bakjes gemaakt van bamboe). Zo kan ik de betaalbare hapjes op een luxe manier presenteren aan mijn gasten.

Wanneer begin jij met het maken van je borrelhapjes?

Dat ligt eraan. Als ik samen met mijn partner ga borrelen begin ik meestal op de dag zelf met het voorbereiden van mijn hapjes. Als er gasten komen borrelen (in grotere aantallen) begin ik meestal een dag of soms zelfs twee dagen van tevoren.

Welke eenvoudige borrelhapjes voeg jij toe aan jouw borrelplank?

Naast warme borrelhapjes vind ik het bijvoorbeeld ook heel lekker om kleine blokjes kaas met augurk of plakjes (gedroogde) worst te serveren. Simpel, maar toch heel lekker.

Op welk moment van de dag zet jij meestal de borrelplank op tafel?

Mijn partner en ik borrelen meestal in het weekend. Tegen het einde van de dag serveer ik een borrelplank, om een bodem te leggen voor tijdens het borrelen.

Ik serveer altijd een gevulde borrelplank als vervanging voor het avondeten. Deze borrelplank is dan gevuld met zowel warme- als koude borrelhapjes.

Meer lezen

Plank voor iedereen van Sarah

Een borrelplank samenstellen waar je iedereen tevreden mee houdt is niet makkelijk. Sarah haalt alles uit de kast en weet met viral Instagram trends iedereen te verrassen.

Lees wat er op Sarah's plank ligt

8 tips om goedkoop boodschappen te doen

Boodschappen in de supermarkt nemen wekelijks een flinke hap uit je budget, zeker als je ook nog gezond wilt eten, afwisselend wilt eten en óók nog producten van goede kwaliteit in huis wilt halen.

Lees hier 8 tips over goedkoop boodschappen doen

Dip plank van Janne

Vega genieten met een borrelplank die gezond én lekker is? Janne weet precies hoe dat moet. Bij haar vriendinnen staat ze bekend als een echte borrelqueen.

Lees wat er op Janne's plank ligt