bewaar
Meloen-granita met munt
Meloen-granita met munt
bewaar

Meloen-granita met munt

Warme dagen? Deze coole granita van meloen en verse munt zorgt voor instant verkoeling.

10 min. bereiden
4 uur 30 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

citroen

200 ml

water

80 g

kristalsuiker

1

galiameloen

7½ g

verse munt

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • diepvriesbak

  • glazen

Warme dagen? Deze coole granita van meloen en verse munt zorgt voor instant verkoeling.

Aan de slag

1

Halveer de citroen en pers de vrucht uit. Breng het water met de suiker en 2 el citroensap (per 6 personen) aan de kook op middelhoog vuur. Laat ca. 3 min. koken tot de suiker is opgelost. Roer regelmatig. Laat 30 min. afkoelen.

2

Snijd de meloen in kwarten en verwijder de schil en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken, zodat ze in de kom van de keukenmachine passen. Haal de blaadjes van de takjes munt.

3

Pureer de meloen met ¾ van de munt en suikersiroop in de keukenmachine glad. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Laat het mengsel in de vriezer in ca. 4 uur bevriezen. Roer elk halfuur los met een vork, zodat er grove ijskristallen ontstaan.

4

Schep de granita in 4 glaasjes. Maak af met de rest van de munt.