Alles over groene thee

Wist je dat thee, na water, het meest gedronken drankje is ter wereld? Nederlanders drinken al jaren met veel plezier groene thee. Groene thee kent namelijk veel verschillende soorten smaken en is gezond voor je! Maar wat is groene thee nu precies?

Groene thee oogsten

Wat is groene thee?

Groene thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinesis plant. Van deze plant worden alle theesoorten gemaakt, behalve kruidenthee. De mate van fermentatie bepaalt het soort thee, bijv. witte thee, zwarte thee en groene thee. Groene theebladeren zijn niet gefermenteerd. Hierdoor blijft de oorspronkelijke lichte, groene kleur van het blad behouden. En daardoor is de thee na het laten trekken in het water ook lichtgroen/gelig van kleur.

Gedroogde-groene-thee

Is groene thee gezond voor je? 

Groene thee bevat, net als alle andere theevarianten, geen calorieën indien er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden gedaan. Daarnaast bevat groene thee veel antioxidanten en verlaagt het de bloeddruk. Ook draagt het drinken van groene thee bij aan de dagelijkse vochtinname!

Een kop groene thee

Hoeveel groene thee kan ik drinken? 

Zoals met alle voedingsmiddelen: varieer en drink met mate. Zo houd je altijd een goed balans! Volgens het Voedingscentrum geldt het advies dat je zo’n drie glazen groene thee kan drinken per dag.

Bevat groene thee veel cafeïne? 

In groene thee zit cafeïne. Hoeveel cafeïne er in een kop zit hangt onder andere af van hoe sterk je de thee zelf zet. Gemiddeld zit er ongeveer 30 milligram cafeïne in een kop thee van 125 milliliter.

Meer lezen

Kopje gemberthee met citroen

Waarom je iedere dag gemberthee wilt drinken

​​​​​​Gemberthee in een restaurant, café, op je werk of lekker thuis op de bank: eigenlijk is gemberthee niet meer weg te denken. We vertellen je alles over gemberthee.

Lees meer
Kopjes en pot thee

6x verschillende theesoorten

De wereld van thee is eindeloos. Er bestaan oneindig veel soorten en smaken. We vertellen je er alles over.

Lees meer
Matchapoeder

Zo maak jij de beste matcha thee

Pas op; matcha thee is hot! Op steeds meer plekken zie je producten met matcha voorbij komen. Ontdek hier de wonderewereld van matcha thee.

Lees meer