Koken met paasrestjes

Plakken quiche met prei en cherrytomaten op een marmeren achtergrond.

Van paasbrood tot paaschocolade: zo maak je restjes op

Koop jij ook al-tijd te veel in met Pasen? Gelukkig hoef je al die leftovers van Pasen zeker niet weg te gooien. Wij laten je zien hoe je je paasrestjes omtovert in heerlijke nieuwe gerechten. Zo geniet je nog langer van de paasgezelligheid, én verspil je niets.

1. Wentelteefjes met paasbrood of brioche 

Heb je nog allemaal paasbrood over? Maak er feestelijke wentelteefjes van paasbrood of wentelteefjes van brioche! Klop een eitje los met een scheut melk, kaneel en een snufje suiker. Haal de plakjes brood erdoor en bak ze goudbruin in een klontje boter. Serveer met een restje paaseitjes gesmolten als chocoladesaus en een beetje vers fruit. Een andere favoriet van ons is broodpudding. Ook ideaal om je paasbrood in te verwerken!

Pasta met paasbrood en paasdecoratie op borden, omringd door paaseieren.

2. Eiersalade of ommelet van eieren 

Overgebleven gekookte eieren zijn perfect voor een simpele eiersalade. Prak ze zijn met een eetlepel yoghurt of mayonaise, en voeg kerroepoeder, bieslook, mosterd, peper en zout toe. Niet zo’n fan van eiersalade? Maak een heerlijke omelet of deze snelle frittata.
Pas je cookie-instellingen aan om deze YouTube video te bekijken. Je kan je toestemming daarna weer intrekken op de Cookiebeleid pagina.

3. Quiche met restjes groenten

Heb je nog wat asperges, ham of andere lentegroente over? Gooi ze allemaal in een makkelijke quiche! Bekleed een taartvorm met bladerdeeg, klop een paar eieren los met room, zout en peper en vul de vorm met je restjes groenten en kaas. Bak goudbruin in de oven en voilà: een heerlijke quiche die perfect is voor lunch of diner.

4. Croissantpasteitjes met croissants

De kans is groot dat je nog wel wat croissants hebt liggen. Maar wist je dat overgebleven croissants de basis kunnen zijn van een heleboel lekkere, nieuwe recepten?

5. Rocky road van paaseitjes

Zit je nog met een flinke voorraad chocoladepaaseitjes? Maak er een snelle rocky road van! Smelt de chocolade, meng met stukjes koek, marshmallows en eventueel wat noten of rozijnen. Laat opstijven in de koelkast en snijd in blokjes. Zo geef je die paaseitjes een tweede leven in een heerlijk en makkelijk tussendoortje.