Snel­le haas­taart

Makkelijk en feestelijk: tover een kant en klare tulband om tot paastaart! Kwartiertje werk.

(5) waardeer
gebak Makkelijk en feestelijk: tover een kant en klare tulband om tot paastaart! Kwartiertje werk. 8 stuks
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak botercrème door de roomboter 4 min. te kloppen met de poedersuiker. Voeg het vanille-extract toe, meng 1 min.
  2. Snijd de tulbandcake horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met een laag botercrème en leg de bovenkant erop. Besmeer de hele buitenkant van de tulband met de rest van de botercrème.
  3. Bestrooi een schoon werkvlak met wat poedersuiker. Verdeel de witte rolfondant in 2 porties. Voeg aan de ene helft de gele kleurstof toe en kneed goed door. Rol hier een lange slang van. Kneed het witte fondant en rol hier ook een slang van. Draai de 2 slangen om elkaar en rol dit uit tot een gemarmerde lap van Ø 30 cm.
  4. Vul de holte van de tulband met de paaseitjes (bewaar wat eitjes) en dek het gat af met de eierkoek. Leg de lap gemarmerd fondant over de taart heen en snijd de randjes aan de onderkant bij.
  5. Versier de bovenkant met de rest van de paaseitjes en het chocolade-paashaasje.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 113 g
    waarvan suikers 70 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Snelle haastaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le haas­taart

1
1
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 150 g poedersuiker

Maak botercrème door de roomboter 4 min. te kloppen met de poedersuiker.

2
2
  • ½ tl vanille-extract

Voeg het vanille-extract toe, meng 1 min.

3
3
  • 1 AH Excellent Moskovische tulband

Snijd de tulbandcake horizontaal doormidden.

4
4

Besmeer de onderste helft met een laag botercrème en leg de bovenkant erop.

5
5

Besmeer de hele buitenkant van de tulband met de rest van de botercrème.

6
6

Bestrooi een schoon werkvlak met wat poedersuiker.

7
7
  • 450 g witte rolfondant

Verdeel de witte rolfondant in 2 porties.

8
8
  • ½ tl gele kleurstof

Voeg aan de ene helft de gele kleurstof toe en kneed goed door. Rol hier een lange slang van.

9
9

Kneed het witte fondant en rol hier ook een slang van.

10
10

Draai de 2 slangen om elkaar en rol dit uit tot een gemarmerde lap van Ø 30 cm.

11
11
  • 200 g paaseitjes
  • 1 eierkoek

Vul de holte van de tulband met de paaseitjes (bewaar wat eitjes) en dek het gat af met de eierkoek.

12
12

Leg de lap gemarmerd fondant over de taart heen en snijd de randjes aan de onderkant bij.

13
13
  • 1 chocolade-paashaas

Versier de bovenkant met de rest van de paaseitjes en het chocolade-paashaasje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.