bewaar
Quiche met groene asperges, bloemkool en feta
Quiche met groene asperges, bloemkool en feta
bewaar

Quiche met groene asperges, bloemkool en feta

Van deze quiche met asperges, bloemkool en ricotta krijgen we helemaal zin in de lente.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
5 min. wachten
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

vers bladerdeeg

350 g

groene asperges

1

citroen

4

middelgrote eieren

100 g

ricotta

150 g

AH Biologische feta 50+

400 g

koelverse bloemkoolrijst

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

Van deze quiche met asperges, bloemkool en ricotta krijgen we helemaal zin in de lente.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en snijd het overtollige deeg weg.

2

Haal de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 4 cm en blancheer 3 min. in kokend water. Giet af en koel terug onder koud stromend water.

3

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer en pers het sap uit van de helft van de citroen. Klop met een garde in een ruime kom de eieren los met de ricotta. Voeg de groene asperges, feta, het citroensap, -rasp, de bloemkoolrijst, versgemalen zwarte peper en eventueel zout toe en meng.

4

Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen voor het serveren.

serveertipJe kunt de quiche warm, lauwwarm of koud eten. Opwarmen gaat het best in een voorverwarmde oven op 180 °C, afgedekt met aluminiumfolie.