Qui­che met groe­ne as­per­ges, bloem­kool en fe­ta

Van deze quiche met asperges, bloemkool en ricotta krijgen we helemaal zin in de lente.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(28) waardeer
hoofdgerecht Van deze quiche met asperges, bloemkool en ricotta krijgen we helemaal zin in de lente. 4 personen
3 28

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en snijd het overtollige deeg weg.
  2. Haal de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 4 cm en blancheer 3 min. in kokend water. Giet af en koel terug onder koud stromend water.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer en pers het sap uit van de helft van de citroen. Klop met een garde in een ruime kom de eieren los met de ricotta. Voeg de groene asperges, feta, het citroensap, -rasp, de bloemkoolrijst, versgemalen zwarte peper en eventueel zout toe en meng.
  4. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen voor het serveren.

serveertip:

Je kunt de quiche warm, lauwwarm of koud eten. Opwarmen gaat het best in een voorverwarmde oven op 180 °C, afgedekt met aluminiumfolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 31 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Quiche met groene asperges, bloemkool en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met groe­ne as­per­ges, bloem­kool en fe­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 270 g vers bladerdeeg

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en snijd het overtollige deeg weg.

3
3
  • 350 g groene asperges

Haal de houtachtige onderkant van de asperges.

4
4

Snijd de asperges in stukken van 4 cm en blancheer 3 min. in kokend water. Giet af en koel terug onder koud stromend water.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer en pers het sap uit van de helft van de citroen.

6
6
  • 4 middelgrote eieren
  • 100 g ricotta

Klop met een garde in een ruime kom de eieren los met de ricotta.

7
7
  • 150 g AH Biologische feta 50+
  • 400 g koelverse bloemkoolrijst

Voeg de groene asperges, feta, het citroensap, -rasp, de bloemkoolrijst, versgemalen zwarte peper en eventueel zout toe en meng.

8
8

Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.

9
9

Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen voor het serveren.

serveertip:

Je kunt de quiche warm, lauwwarm of koud eten. Opwarmen gaat het best in een voorverwarmde oven op 180 °C, afgedekt met aluminiumfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.