bewaar
Plaattaart met groene asperges, gerookte achterham & gekookte eieren
Plaattaart met groene asperges, gerookte achterham & gekookte eieren
bewaar

Plaattaart met groene asperges, gerookte achterham & gekookte eieren

10 min. bereiden
20 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

12½ g

verse bieslook

350 g

groene asperges

100 g

AH Biologische feta 50+

125 g

crème fraîche

270 g

vers bladerdeeg

6

blije kip eieren

100 g

gerookte achterham

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieslook fijn. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges in de lengte. Verkruimel de feta en meng met de crème fraîche tot een spread. Breng op smaak met peper.

2

Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg op een bakplaat. Bestrijk het deeg met het fetamengsel. Verdeel de asperges erover en bestrooi met de bieslook.

3

Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven. Kook ondertussen de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Halveer de plakken achterham en verdeel samen met de eieren over de plaattaart.