Plaat­taart met groe­ne as­per­ges, ge­rook­te ach­ter­ham & ge­kook­te ei­e­ren

  • bijgerecht
  • 8 stuks
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(3) waardeer
bijgerecht 8 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieslook fijn. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges in de lengte. Verkruimel de feta en meng met de crème fraîche tot een spread. Breng op smaak met peper.
  2. Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg op een bakplaat. Bestrijk het deeg met het fetamengsel. Verdeel de asperges erover en bestrooi met de bieslook.
  3. Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven. Kook ondertussen de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Halveer de plakken achterham en verdeel samen met de eieren over de plaattaart.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 15-16

Plaattaart met groene asperges, gerookte achterham & gekookte eieren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met groe­ne as­per­ges, ge­rook­te ach­ter­ham & ge­kook­te ei­e­ren

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 12½ g verse bieslook

Snijd de bieslook fijn.

3
3
  • 350 g groene asperges

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges in de lengte.

4
4
  • 100 g AH Biologische feta 50+
  • 125 g crème fraîche

Verkruimel de feta en meng met de crème fraîche tot een spread. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 270 g vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit op het bijbehorende bakpapier en leg op een bakplaat.

6
6

Bestrijk het deeg met het fetamengsel. Verdeel de asperges erover en bestrooi met de bieslook.

7
7

Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven.

8
8
  • 6 blije kip eieren

Kook ondertussen de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

9
9
  • 100 g gerookte achterham

Halveer de plakken achterham en verdeel samen met de eieren over de plaattaart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.