bewaar
Paasei-wafels met ‘gebakken eitje’
Paasei-wafels met ‘gebakken eitje’
bewaar

Paasei-wafels met ‘gebakken eitje’

Met deze paasei-wafels scoor je punten aan de paastafel, dat is zeker!

35 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

150 g

wit paasei

350 g

bloem

2 el

kristalsuiker

2 tl

bakpoeder

¼ tl

zout

2

middelgrote eieren

350 ml

halfvolle melk

4 el

zonnebloemolie

8 el

crème fraîche

8 tl

abrikozenjam

Dit heb je nodig

  • wafelijzer

Met deze paasei-wafels scoor je punten aan de paastafel, dat is zeker!

Aan de slag

1

Vet het wafelijzer in en verwarm voor. Hak de paaseitjes grof.

2

Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en het zout in een ruime kom en roer met een garde door elkaar. Klop de eieren los met de melk en de zonnebloemolie. Giet het ei-melkmengsel al kloppend met de garde bij de droge ingrediënten en klop tot een glad, vrij dik beslag. Schep de gehakte paaseitjes erdoor.

3

Schep een flinke lepel beslag in het wafelijzer. De precieze hoeveelheid hangt af van de grootte van het wafelijzer. Sluit het ijzer en bak de wafels in delen goudbruin. Dit duurt 4-5 min. Houd de gebakken wafels warm onder aluminiumfolie.

4

Maak ondertussen de borden op. Smeer met de bolle kant van een lepel een rondje crème fraîche aan 1 kant van de borden zodat het op het eiwit van een gebakken eitje lijkt. Schep in het midden van elk rondje een theelepel abrikozenjam als ‘dooier’. Halveer de wafels. Verdeel de wafels over de borden naast de ‘spiegeleitjes’