Quiche met geitenkaas
bewaar
bewaar

Quiche met geitenkaas

Van zo'n quiche op de buffettafel kan iedereen een puntje pakken.

30 min. bereiden / 55 min. oventijd / 1 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de noten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Schep de sjalotten om met de noten en haal van het vuur. Halveer de dadels, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in parten en schep door de noten.

Schil de peren en snijd in de lengte in parten. Klop de eieren los met de slagroom. Rasp de geitenkaas. Snijd de naaldjes rozemarijn fijn. Schep de geitenkaas, rozemarijn, peper en eventueel zout door het eiermengsel. Vet de springvorm in.

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en verdeel het notenmengsel over de bodem van de springvorm. Leg de peer erop en verdeel het eimengsel erover.

Bak de quiche ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Neem uit de oven en laat in de vorm op een rooster in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

bereidingstipJe kunt de quiche 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in de oven op 170 °C, of serveer hem op kamertemperatuur.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Quiche met geitenkaas

Van zo'n quiche op de buffettafel kan iedereen een puntje pakken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig