bewaar
Quiche met geitenkaas
Quiche met geitenkaas
bewaar

Quiche met geitenkaas

Van zo'n quiche op de buffettafel kan iedereen een puntje pakken.

30 min. bereiden
55 min. oventijd
1 uur wachten
144waarderingen

Ingrediënten

8 personen

50 g

ongebrande ongezouten notenmix

3

sjalotten

125 g

verse dadels

2

Conference peren

4

middelgrote eieren

200 ml

verse slagroom

100 g

geitenkaas jong belegen 50+

2 takjes

takje rozemarijn

1

rol vers bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

Van zo'n quiche op de buffettafel kan iedereen een puntje pakken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de noten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Schep de sjalotten om met de noten en haal van het vuur. Halveer de dadels, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in parten en schep door de noten.

2

Schil de peren en snijd in de lengte in parten. Klop de eieren los met de slagroom. Rasp de geitenkaas. Snijd de naaldjes rozemarijn fijn. Schep de geitenkaas, rozemarijn, peper en eventueel zout door het eiermengsel. Vet de springvorm in.

3

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en verdeel het notenmengsel over de bodem van de springvorm. Leg de peer erop en verdeel het eimengsel erover.

4

Bak de quiche ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Neem uit de oven en laat in de vorm op een rooster in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

tip

bereidingstipJe kunt de quiche 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in de oven op 170 °C, of serveer hem op kamertemperatuur.