bewaar
Quiche met biet, zalm en monchou
Quiche met biet, zalm en monchou
bewaar

Quiche met biet, zalm en monchou

Ideaal voor een etentje: even kort voorbereiden en hup, zo de oven in!

15 min. bereiden
45 min. oventijd
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

1 bosje

salade-uitje

400 g

geraspte bietjes

250 g

zalmfilet

4

middelgrote eieren

200 g

MonChou

1 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

  • aluminiumfolie

Ideaal voor een etentje: even kort voorbereiden en hup, zo de oven in!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

2

Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Verdeel 2/3 ervan samen met de bietjes over de bodem van de quichevorm. Snijd de zalm in stukjes. Verdeel over de bietjes.

3

Klop de eieren los met een garde en meng met de roomkaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de quichevorm.

4

Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt. Bestrooi voor het serveren met de rest van de salade-ui en de kappertjes.

combinatietipLekker met een frisse groene salade.