Len­te­qui­che met sa­la­mi, punt­pa­pri­ka en krui­den

Op een (paas)tafel vol lekkers mag een quiche natuurlijk niet ontbreken.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(67) waardeer
hoofdgerecht Op een (paas)tafel vol lekkers mag een quiche natuurlijk niet ontbreken. 4 personen
4 67

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 22 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes. Snijd de salade-ui in ringetjes. Snijd de peterselie grof en de bieslook fijn. Snijd de salami in flinterdunne reepjes.
  2. Klop de eieren los met de melk en peper naar smaak. Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en schep in de vorm. Giet het eimengsel erover en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat de quiche 10 min. staan voor je hem aansnijdt.
video

Qui­che met sa­la­mi, punt­pa­pri­ka en krui­den

recipevideo - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­qui­che met sa­la­mi, punt­pa­pri­ka en krui­den

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart

Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg.

3
3
  • 3 puntpaprika's

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.

4
4
  • 6 salade-uien
  • 15 g verse platte peterselie
  • 25 g verse bieslook
  • 125 g goudsalami

Snijd de salade-ui in ringetjes. Snijd de peterselie grof en de bieslook fijn. Snijd de salami in flinterdunne reepjes.

5
5
  • 4 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk

Klop de eieren los met de melk en peper naar smaak.

6
6
  • 100 g geraspte Parrano

Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en schep in de vorm.

7
7

Giet het eimengsel erover en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

8
8

Laat de quiche 10 min. staan voor je hem aansnijdt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.