Len­te­qui­che met sa­la­mi, punt­pa­pri­ka en krui­den

Op een (paas)tafel vol lekkers mag een quiche natuurlijk niet ontbreken.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(88) waardeer
frans hoofdgerecht Op een (paas)tafel vol lekkers mag een quiche natuurlijk niet ontbreken. 4 personen
4 88

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 22 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.
  3. Snijd de salade-ui in ringetjes. Snijd de peterselie grof en de bieslook fijn. Snijd de salami in reepjes. Klop de eieren los met de melk en peper naar smaak. Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en schep in de vorm.
  4. Giet het eimengsel erover en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat de quiche 10 min. staan voor je hem aansnijdt.
video

Qui­che met sa­la­mi, punt­pa­pri­ka en krui­den

recipevideo - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 03 - Altijd weekend , Receptkaart 2020 week 13-14 , Receptkaart 2019 week 25-26

Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­qui­che met sa­la­mi, punt­pa­pri­ka en krui­den

1
1
  • 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

2
2

Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde plak. Bekleed de springvorm met het deeg.

3
3
  • 3 AH Buitenbeentjes puntpaprika's

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes.

4
4
  • 6 salade-uitjes
  • 15 g verse platte peterselie
  • 25 g verse bieslook
  • 125 g goudsalami

Snijd de salade-ui in ringetjes. Snijd de peterselie grof en de bieslook fijn. Snijd de salami in reepjes.

5
5
  • 4 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk

Klop de eieren los met de melk en peper naar smaak.

6
6
  • 100 g geraspte Parrano

Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en schep in de vorm.

7
7

Giet het eimengsel erover en bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

8
8

Laat de quiche 10 min. staan voor je hem aansnijdt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.