Ko­kos­ma­kro­nen-nest­jes met paasei­tjes

Krijg je visite voor Pasen? Zet deze vrolijke gebakjes met paaseitjes op tafel.

(2) waardeer
gebak Krijg je visite voor Pasen? Zet deze vrolijke gebakjes met paaseitjes op tafel. 12 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Meng de suiker en het kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een pan en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren.
  2. Schep met 2 eetlepels bergjes per portie van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 5 cm afstand tussen de bergjes. Maak met een lepel (of je vinger!) een gat in het midden, zodat er een soort kransjes ontstaan. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Besprenkel de makronen met behulp van een vork met de gesmolten chocolade. Laat 1 uur afkoelen. Leg de eitjes in het nestje.
video

Vo­gel­nest­je van zelf­ge­maak­te ko­kos­ma­kro­nen met paasei­tjes

leuk & snel - 00:25 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Kokosmakronen-nestjes met paaseitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos­ma­kro­nen-nest­jes met paasei­tjes

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt.

2
2
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 200 g gemalen kokos

Meng de suiker en het kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een pan en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur.

3
3

Het mengsel mag niet verkleuren.

4
4

Schep met 2 eetlepels bergjes per portie van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 5 cm afstand tussen de bergjes.

5
5

Maak met een lepel (of je vinger!) een gat in het midden, zodat er een soort kransjes ontstaan.

6
6

Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 100 g pure chocolade

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Besprenkel de makronen met behulp van een vork met de gesmolten chocolade.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

8
8
  • 3 Delicate witte ruimte-eitjes
  • 3 Delicate witte framboos-eitjes
  • 3 Delicate wit-pistache-praline eitjes

Laat 1 uur afkoelen. Leg de eitjes in het nestje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.