bewaar
Kokosmakronen-nestjes met paaseitjes
Kokosmakronen-nestjes met paaseitjes
bewaar

Kokosmakronen-nestjes met paaseitjes

Krijg je visite voor Pasen? Zet deze vrolijke gebakjes met paaseitjes op tafel.

5 min. bereiden
20 min. oventijd
1 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4

middelgrote eieren

200 g

fijne kristalsuiker

200 g

gemalen kokos

100 g

pure chocolade

4

Delicate witte ruimte-eitjes

4

Delicate witte framboos-eitjes

4

Delicate wit-pistache-praline eitjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Krijg je visite voor Pasen? Zet deze vrolijke gebakjes met paaseitjes op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Meng de suiker en het kokos door de eiwitten. Doe het mengsel in een pan en verhit al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren.

2

Schep met 2 eetlepels bergjes per portie van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor minimaal 5 cm afstand tussen de bergjes. Maak met een lepel (of je vinger!) een gat in het midden, zodat er een soort kransjes ontstaan. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

3

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Besprenkel de makronen met behulp van een vork met de gesmolten chocolade. Laat 1 uur afkoelen. Leg de eitjes in het nestje.

tip

variatietipJe kunt ook andere paaseitjes gebruiken.

Vogelnestje van zelfgemaakte kokosmakronen met paaseitjes

Instructievideo - 00:25 min.