Een liefdevolle kerst

Dit jaar gaat kerst wederom niet zijn zoals we het gewend zijn. Juist in deze tijd is het extra belangrijk om van kerst 2021 een warme en gezellige tijd te maken. Hoewel we met een kleine kring thuis zitten en online onze kerstcadeautjes moeten bestellen, gaan we ervoor zorgen dat deze kerstperiode een sprankelende en bijzondere wordt. Met onderstaande tips geven we jou hét recept voor een bijzondere kerst.

Voopret is het halve werk

Sommigen vinden de voorpret leuker dan de 2 kerstdagen zelf. Je kan er op die manier nóg langer van genieten. Plannen maken, kerstwandelingen, kerstmuziek luisteren, inspiratie opdoen, het huis versieren, heel veel kerstkoekjes bakken of andere crea-bea-dingen. Ga de buitenlucht in en geniet van alle versierde winkels, lichtjes op straat en muziek op de radio. Of begin op een knusse winteravond alvast met het doornemen van de lekkerste kerstproducten, kerstrecepten en stel alvast een kerstmenu samen. Zo heb je alle tijd om een heerlijk kerstdiner voor te bereiden!

Haal wat extra kerst in huis

Kerst 2021 valt in het weekend, dus de dagen voor kerst kunnen nu wel wat extra gezelligheid gebruiken. De prachtige kerstverlichting buiten haal je net zo makkelijk naar binnen, en hoeven echt niet alleen in de boom! Leg versiering op de schouw, op tafel of hang ze bij het raam. En kaarsjes kan je nooit te veel in huis hebben. Oh, en heb je er wel eens over nagedacht om je bureau wat kerstsfeer te geven? Je kerstballen en slingers liggen daar ook heerlijk.

De buitenlucht in

Buiten kan je meer afstand houden, en dat is wellicht wel verstandig. Maar buiten is ook ontzettend knus en gezellig. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een (winter) bbq? Zet de buitenkachel aan en neem een thermoskan met glühwein of warme chocolademelk mee. Knus én eens wat anders. Wil je even bijkomen van alle kerstdiners? Maak een wandeling met iemand die je dierbaar is of iemand die een hart onder de riem kan gebruiken. Een mooi stuk bos, het strand of lekker op de heide: het zijn perfecte plekken voor een kerstwandeling. Tijd voor elkaar en goede gesprekken horen ten slotte óók bij kerst vieren.

Veel dagen kerst!

Hoewel kerst dit jaar in het weekend valt, kunnen op de dagen rondom kerst natuurlijk ook kleine dinertjes plaatsvinden. Splits het kerstdiner op in meerdere dagen en ga om en om bij elkaar coronaproof kerst vieren. Maak thuis alvast wat lekkers en neem het mee, zodat je elkaar in de keuken niet in de weg hoeft te lopen. Zo kan je meerdere keren kerst vieren en toch samen zijn in coronatijd. Oh, en zo zijn alle taken (en rommel) ook wat meer verspreid.

Ga los op de tafel

Door op een slimme manier de tafel te dekken, kan je de onderlinge afstand goed bewaren. Dit jaar hebben we alles voor je in huis gehaald om het kerstdiner extra sprankelend te maken. Met naamkaartjes kan je je gasten op een leuke manier naar hun plek wijzen. En heb je het gouden bestek al bij elkaar verzameld? Ook voor de opmaak van de gerechten kan je extra uitpakken. Als je het kerstdiner aftrapt met een borrel en lekkere hapjes, doe je de hapjes in aparte glaasjes of leg de hapjes voor iedereen op een apart bordje. Voor de rest van de gangen kan je natuurlijk de borden mooi opmaken als een echte chef-kok!

Speel een spelletje

Speel je het liefst allerlei spelletjes tijdens kerst? Kijk je ernaar uit om iedereen éindelijk te verslaan? Dan hebben we een paar leuke tips voor je. Wat dacht je namelijk van ‘Wie ben ik?’, een pubquiz of ‘2 leugens, 1 waarheid’?

  • Wie ben ik?: elke speler krijgt een post-it voor op z’n voorhoofd met daarop een persoon of voorwerp geschreven. Iedereen mag om en om maximaal 10 vragen stellen om te raden wat er op het kaartjes staat. Wie met het minst aantal vragen heeft geraden wie hij/zij is, wint.
  • 2 leugens, 1 waarheid: elke speler bedenkt 2 leugens en 1 waarheid over zichzelf. Om en om raad je welke van de 3 de waarheid is. Wie de meeste juiste waarheden raadt, heeft gewonnen.
  • Pubquiz: dit spel heeft wat voorbereiding nodig, maar dan heb je ook wat. Zo werkt het. De Quizmaster maakt van tevoren minimaal 4 thema’s (bijvoorbeeld muziek, film, sport en dieren) waar ongeveer 10 vragen onder vallen. Stel met de vragen een Kahoot op. Maak teams en je bent er klaar voor. Of ga voor een kant-en-klare pubquiz. En weet je wat handig is? Je kan het online spelen, dus hoe meer spelers, hoe leuker.

Geniet er vooral van!

De afgelopen jaren waren, en zijn nog steeds, voor iedereen bewogen en onzeker. Sta deze dagen daarom extra stil om even te genieten. Wie er ook om je heen mogen zijn, ben je bewust van de tijd die je met de mensen kan doorbrengen. Met bovenstaande tips heb je hét recept voor een kerst in coronatijd!

Meer lezen?

De top 5 populaire wijnsoorten op een rij

Er zijn veel wijnsoorten en als beginnende wijndrinker kan je soms weleens verdwalen in de keuze. Daarom vind je hieronder een top 5 van populaire en meest bekende rode en witte wijnsoorten.

Lees meer over wijnsoorten
Gourmetten met Kerst

Wat heb je allemaal nodig voor gourmetten?

Het is een hele klus om niets te vergeten wanneer je gaat gourmetten. Geen nood, wij helpen graag met een overzichtelijk gourmet boodschappenlijstje.

Dit heb je nodig

Thuis uiteten met 5 unieke menu's

Op dit moment kunnen we de restaurants niet opzoeken, maar we kunnen het gevoel van uiteten wel in huis halen. Met deze thuis-uiteten-menu’s kan je thuis net doen alsof je in een restaurant zit.

Pak thuis uit met deze 5 menu's