Winter BBQ
Winter BBQ

Winter BBQ

De barbecue opbergen als de zomer afgelopen is? Nee hoor, in de winter maak je net zulke lekkere barbecuegerechten. Van bijzondere stukken vlees die je langzaam gaart tot de lekkerste bijgerechten in winterstijl. Steek de kolen maar aan!

Entrecote van de barbecue: zo doe je dat

Entrecote van de barbecue: zo doe je dat

  1. Steek de barbecue aan. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees met de zaadlijsten fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de peper met de peterselie, blauwaderkaas en het zeezout door de boter.
  2. Dep de entrecotes droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met de olie, bestrooi met zout en gril ze 4 min. (medium) op de barbecue. Keer halverwege. Neem van de barbecue.
  3. Schep op elke entrecote 1 el boter, bestrooi met peper en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Winter BBQ met kerst: wat zijn de mogelijkheden?

Winter BBQ met kerst: wat zijn de mogelijkheden?

Tijdens de kerst denk je waarschijnlijk aan een mooi gebraad in het midden van de tafel. Goed nieuws: dat kan heel goed op de barbecue. Van malse varkenshaas tot sappige picanha: gaar het vlees langzaam en zorg ervoor dat je een kernthermometer hebt, dan kan er weinig misgaan. Ook kleinere stukken vlees, zoals biefstuk en kip van de barbecue zijn feestelijk, zeker met zelfgemaakte barbecuesaus. Sluit het diner af met een kaasje van de grill of gegrilde peer met citroenyoghurt.

Winter BBQ: wat zijn lekkere bijgerechten?

Bijgerechten voor de winterbarbecue kun je op de barbecue bereiden of, om daar ruimte voor het hoofdgerecht te houden, gewoon binnen op het fornuis of in de oven. Op de barbecue gril je gemakkelijk wat groenten of pof je aardappelen. Schenk er een paar lepels kruidenolie over en je hebt een feestelijk bijgerecht. In de keuken maak je dan nog met gemak een lekker frisse venkelsalade of rucolasalade met peer, of gewoon klassieke rodekool met appeltjes en spruitjes!

Winter BBQ: wat zijn lekkere bijgerechten?
Winter BBQ organiseren: hoe doe je dat?

Winter BBQ organiseren: hoe doe je dat?

Een barbecuefeestje in de winter: waarom niet? Leg als je de kou gaat trotseren dekentjes neer en steek een vuurkorf aan. De barbecue zelf zorgt gelukkig ook al voor wat warmte. Maak van tevoren koude bijgerechten klaar zodat je ze niet warm hoeft te houden. Om je gasten wél warm te houden, kun je thermoskannen met thee of glühwein neerzetten. Een andere optie: maak het eten buiten klaar en serveer het binnen. Er zijn altijd wel mensen die even met je mee willen naar de barbecue om je gezelschap te houden.