Roer­baks­prui­ten met spek­jes

Door ze kort te koken en dan te wokken, houden de spruiten hun bite en blijven ze frisgroen.

(69) waardeer
hollands bijgerecht Door ze kort te koken en dan te wokken, houden de spruiten hun bite en blijven ze frisgroen. 4 personen
3 69

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de spruiten in. 8 min. beetgaar. Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak het spek 5 min. Snipper ondertussen de sjalotten. Voeg de sjalot toe en bak 2 min. mee. Giet de spruiten af en bak 2 min. met het spek mee. Breng op smaak met peper.

bereidingstip:

Groente over? Maak daar de volgende dag een groenteomelet van. Klop 6 eieren los met 125 ml slagroom. Meng 3 el gesneden (verse) kruiden met peper en zout door het eimengsel. Verhit 1 el (olijf)olie in een hapjespan en bak 200 gram groente al omscheppend 1 min. Schenk het eimengsel over de groente, roer door en doe de deksel op de pan. Laat op laag vuur in ca. 15 min. gaar worden. Lekker met kaascrackers, tomaatjes en salade.

combinatietip:

Lekker bij de driegevogelterollade met spicy tuttifrutti (dat recept vind je elders op deze website). Let op: het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Roerbakspruiten met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­baks­prui­ten met spek­jes

1
1
  • 700 g geschoonde spruitjes

Kook de spruiten in. 8 min. beetgaar.

2
2
  • 200 g magere gerookte spekreepjes
  • 2 sjalotten

Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak het spek 5 min. Snipper ondertussen de sjalotten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3

Voeg de sjalot toe en bak 2 min. mee. Giet de spruiten af en bak 2 min. met het spek mee. Breng op smaak met peper.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

bereidingstip:

Groente over? Maak daar de volgende dag een groenteomelet van. Klop 6 eieren los met 125 ml slagroom. Meng 3 el gesneden (verse) kruiden met peper en zout door het eimengsel. Verhit 1 el (olijf)olie in een hapjespan en bak 200 gram groente al omscheppend 1 min. Schenk het eimengsel over de groente, roer door en doe de deksel op de pan. Laat op laag vuur in ca. 15 min. gaar worden. Lekker met kaascrackers, tomaatjes en salade.

combinatietip:

Lekker bij de driegevogelterollade met spicy tuttifrutti (dat recept vind je elders op deze website). Let op: het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.