bewaar
Roerbakspruiten met spekjes
Roerbakspruiten met spekjes
bewaar

Roerbakspruiten met spekjes

Door ze kort te koken en dan te wokken, houden de spruiten hun bite en blijven ze frisgroen.

15 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

geschoonde spruitjes

200 g

magere gerookte spekreepjes

2

sjalotten

Door ze kort te koken en dan te wokken, houden de spruiten hun bite en blijven ze frisgroen.

Aan de slag

Kook de spruiten in. 8 min. beetgaar. Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak het spek 5 min. Snipper ondertussen de sjalotten. Voeg de sjalot toe en bak 2 min. mee. Giet de spruiten af en bak 2 min. met het spek mee. Breng op smaak met peper.

tip

bereidingstipGroente over? Maak daar de volgende dag een groenteomelet van. Klop 6 eieren los met 125 ml slagroom. Meng 3 el gesneden (verse) kruiden met peper en zout door het eimengsel. Verhit 1 el (olijf)olie in een hapjespan en bak 200 gram groente al omscheppend 1 min. Schenk het eimengsel over de groente, roer door en doe de deksel op de pan. Laat op laag vuur in ca. 15 min. gaar worden. Lekker met kaascrackers, tomaatjes en salade.

combinatietipLekker bij de driegevogelterollade met spicy tuttifrutti (dat recept vind je elders op deze website). Let op: het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.