Pro­ven­çaal­se spruit­jes

Van deze wintergroente maak je heel eenvoudig een bijzonder bijgerecht.

(56) waardeer
bijgerecht Van deze wintergroente maak je heel eenvoudig een bijzonder bijgerecht. 2 personen
3 56

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook in ruim water met zout de spruitjes in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit in een wok de olie en bak de spekreepjes uit. Schep de spruitjes erdoor en bak ca. 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Provençaalse spruitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pro­ven­çaal­se spruit­jes

1
1
  • 300 g spruitjes

Kook in ruim water met zout de spruitjes in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 123 g Provençaalse magere spekreepjes

Verhit in een wok de olie en bak de spekreepjes uit. Schep de spruitjes erdoor en bak ca. 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.