Provençaalse spruitjes
Van deze wintergroente maak je heel eenvoudig een bijzonder bijgerecht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g spruitjes
- 1 el traditionele olijfolie
- 123 g Provençaalse magere spekreepjes (duopakje à 245 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Kook in ruim water met zout de spruitjes in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit in een wok de olie en bak de spekreepjes uit. Schep de spruitjes erdoor en bak ca. 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 760 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Provençaalse spruitjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Provençaalse spruitjes
- 300 g spruitjes
Kook in ruim water met zout de spruitjes in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- 1 el traditionele olijfolie
- 123 g Provençaalse magere spekreepjes
Verhit in een wok de olie en bak de spekreepjes uit. Schep de spruitjes erdoor en bak ca. 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.