bewaar
Provençaalse pastasalade
Provençaalse pastasalade
bewaar

Provençaalse pastasalade

De smaak van Frankrijk: Provençaals gekruide spekreepjes, witte kaas en fris citroen. Formidable!

25 min. bereiden
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkorenpenne

1 el

traditionele olijfolie

250 g

Provençaalse magere spekreepjes

1

citroen

225 g

diepvries tuinerwten

1

ui

1

komkommer

100 g

salade kaasblokjes

De smaak van Frankrijk: Provençaals gekruide spekreepjes, witte kaas en fris citroen. Formidable!

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 3 min. knapperig. Pers de citroen uit en voeg dit toe. Roer de aanbaksels met een spatel los. Neem de pan met de spekjesdressing van het vuur. Laat even afkoelen en schenk in een afsluitbaar potje om mee te nemen.

3

Ontdooi de tuinerwten in een vergiet onder warm stromend water en laat goed uitlekken. Giet de penne af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

4

Snipper de ui fijn. Snijd de komkommer in halve plakjes. Meng de penne in een schaal met de tuinerwten, komkommer, ui en kaasblokjes. Schep de spekjesdressing vlak voor serveren erdoor en breng op smaak met peper en zout.

tip

bereidingstipJe kunt deze maaltijdsalade op dezelfde dag alvast voorbereiden. Wacht met het toevoegen van de dressing tot vlak voor het serveren.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.