bewaar
Mediterrane pastasalade met kip
Mediterrane pastasalade met kip
bewaar

Mediterrane pastasalade met kip

Heel makkelijk te maken, deze pastasalade. Bijna alles is al voorgesneden!

25 min. bereiden
128waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

3 el

traditionele olijfolie

350 g

kipfiletreepjes naturel

1

ui

400 g

Provençaalse wokgroente

200 g

salade kaasblokjes

2 el

witte balsamicoazijn

30 g

pijnboompitten

Heel makkelijk te maken, deze pastasalade. Bijna alles is al voorgesneden!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder stromend water koud.

2

Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok en bak de kipfiletreepjes in 3-4 min. al omscheppend goudbruin. Snijd de ui in partjes. Voeg de ui en de wokgroente aan de kip toe en bak al omscheppend in 4-6 min. knapperig gaar. Schep de kip met de groenten in een wijde lage schaal en laat snel afkoelen.

3

Schep de kip met de groenten en de kaasblokjes door de pasta. Voeg de rest van de olie en azijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pastasalade over de borden en bestrooi met de pijnboompitten.

variatietipPenne zijn ideaal voor een pastasalade. Ook schelpjes en farfalle zijn heel geschikt.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.