bewaar
Gemarineerde kippenvleugels
Gemarineerde kippenvleugels
bewaar

Gemarineerde kippenvleugels

10 min. bereiden
25 min. oventijd
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

barbecuesaus

2 el

donkere basterdsuiker

500 g

kippenvleugels

600 g

diepvries ovenfriet

300 g

gesneden witte kool

300 g

peen julienne

5 el

mayonaise

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de barbecuesaus met de suiker en bestrijk de kippenvleugels ermee. Leg de vleugels in een ovenschaal en bak ze in ca. 25 min. gaar in de oven.

2

Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat halverwege de baktijd van de kip boven in de oven en bak de frites tot de kip gaar is.

3

Doe ondertussen de kool en de wortel in een schaal. Boen de schil van de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Roer het rasp en de mayonaise door elkaar en breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Schep om met de kool en de wortel. Verdeel de kip, frites en salade over borden.