bewaar
Pittige wings met coleslaw
Pittige wings met coleslaw
bewaar

Pittige wings met coleslaw

Dagje USA: kippenvleugels en gepofte aardappel. De coleslaw maakt het compleet.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
redelijk pittig
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

148 ml

RedHot Wings sauce

1 el

abrikozenjam

1 kg

kippenvleugels

600 g

gesneden witte kool

4 el

rozijnen

4 el

mayonaise met yoghurt

200 ml

crème fraîche

25 g

verse bieslook

8

iets kruimige aardappelen

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (34 x 23 cm)

Dagje USA: kippenvleugels en gepofte aardappel. De coleslaw maakt het compleet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Meng de helft van de RedHot Wings sauce met de abrikozenjam. Schep de kip erdoor, verdeel over de ovenschaal en laat in 15 min. op kamertemperatuur komen.

2

Meng ondertussen de kool, rozijnen, mayonaise, de helft van de crème fraîche, de helft van de bieslook, peper en eventueel zout in een kom. Dek af. Meng de rest van de crème fraîche met de rest van de RedHot Wings sauce, dek af en zet met de coleslaw in de koelkast.

3

Leg de aardappelen elk op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Bak gelijktijdig de kip in ca. 45 min. gaar. Keer de kippenvleugels halverwege.

4

Snijd de aardappelen in de lengte in, schep er 1 el pittige crème fraîche op en garneer met de rest van de bieslook. Serveer met de kip en coleslaw.

tip

Aardappel poffen

Instructievideo - 01:01 min.