Ka­bel­jauw­bur­ger, Vlaam­se friet en co­les­law

Eens wat anders dan de standaard burger: deze is van kabeljauw.

(3) waardeer
hoofdgerecht Eens wat anders dan de standaard burger: deze is van kabeljauw. 4 personen
4 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep na 10 min. om. Leg ondertussen de burgers op een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze onder de friet ca. 15 min. in de oven.
  2. Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook grof.
  3. Maak een dressing van de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rodekool, spitskool, appel, rozijnen en bieslook met de dressing. Serveer de burgers met de friet en de coleslaw.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 640 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 02 - Pieper & Co. , Allerhande Box Week 35 2017

Kabeljauwburger, Vlaamse friet en coleslaw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw­bur­ger, Vlaam­se friet en co­les­law

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 700 g verse Vlaamse friet

Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep na 10 min. om.

3
3
  • 4 verse kabeljauwburgers

Leg ondertussen de burgers op een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze onder de friet ca. 15 min. in de oven.

4
4
  • 2 Kanzi appels
  • 25 g verse bieslook

Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook grof.

Julienne snijden

Instructievideo

00:42 min.

5
5
  • 6 el mayonaise
  • 2 el witte wijnazijn

Maak een dressing van de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 300 g gesneden rodekool
  • 200 g gesneden spitskool
  • 50 g blanke rozijnen

Meng de rodekool, spitskool, appel, rozijnen en bieslook met de dressing.

7
7

Serveer de burgers met de friet en de coleslaw.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.