bewaar
Kabeljauwburger, Vlaamse friet en coleslaw
Kabeljauwburger, Vlaamse friet en coleslaw
bewaar

Kabeljauwburger, Vlaamse friet en coleslaw

Eens wat anders dan de standaard burger: deze is van kabeljauw.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

verse Vlaamse friet

4

verse kabeljauwburgers

2

Kanzi appels

25 g

verse bieslook

6 el

mayonaise

2 el

witte wijnazijn

300 g

gesneden rodekool

200 g

gesneden spitskool

50 g

blanke rozijnen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Eens wat anders dan de standaard burger: deze is van kabeljauw.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep na 10 min. om. Leg ondertussen de burgers op een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze onder de friet ca. 15 min. in de oven.

2

Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook grof.

3

Maak een dressing van de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rodekool, spitskool, appel, rozijnen en bieslook met de dressing. Serveer de burgers met de friet en de coleslaw.

Kabeljauwburger, Vlaamse friet en coleslaw

Eens wat anders dan de standaard burger: deze is van kabeljauw.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig