Pita's met kipnuggets, coleslaw en barbecuesaus
Vlug op tafel: pitabroodjes met zelfgemaakte kipnuggets uit de oven. Smullen maar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g scharrelkipfilets
- 3 el tarwebloem
- ½ tl zout
- 2 middelgrote eieren
- 100 g cornflakes
- 8 pitabroodjes
- 1 bos salade-ui
- 300 g gesneden rodekool
- 200 g gesneden spitskool
- 3 el mayonaise
- 2 el Remia Black Jack smokey bbq
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm. Meng voor het paneren de bloem met het zout in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord. Verkruimel de cornflakes grof met de hand boven een derde diep bord.
- Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de cornflakes. Zorg dat de nuggets overal bedekt zijn met cornflakes. Leg de kipnuggets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.
- Bereid ondertussen de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in dunne ringen. Meng met de rodekool, spitskool en mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de pita’s open en vul ze met wat coleslaw. Verdeel de kipnuggets over de pita’s en maak af met de barbecuesaus. Serveer de rest van de coleslaw ernaast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 41 g
- koolhydraten 81 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 840 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Pita's met kipnuggets, coleslaw en barbecuesaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pita's met kipnuggets, coleslaw en barbecuesaus
Verwarm de oven voor op 190 °C.
- 400 g scharrelkipfilets
- 3 el tarwebloem
- ½ tl zout
Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm. Meng voor het paneren de bloem met het zout in een diep bord.
- 2 middelgrote eieren
- 100 g cornflakes
Klop de eieren los in een ander diep bord. Verkruimel de cornflakes grof met de hand boven een derde diep bord.
Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de cornflakes.
Zorg dat de nuggets overal bedekt zijn met cornflakes.
Leg de kipnuggets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.
- 8 pitabroodjes
Bereid ondertussen de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 bos salade-ui
Snijd de salade-ui in dunne ringen.
- 300 g gesneden rodekool
- 200 g gesneden spitskool
- 3 el mayonaise
Meng met de rodekool, spitskool en mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de pita’s open en vul ze met wat coleslaw.
- 2 el Remia Black Jack smokey bbq
Verdeel de kipnuggets over de pita’s en maak af met de barbecuesaus. Serveer de rest van de coleslaw ernaast.