Pi­ta's met kip­nug­gets, co­les­law en bar­be­cue­saus

Vlug op tafel: pitabroodjes met zelfgemaakte kipnuggets uit de oven. Smullen maar!

(8) waardeer
hoofdgerecht Vlug op tafel: pitabroodjes met zelfgemaakte kipnuggets uit de oven. Smullen maar! 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm. Meng voor het paneren de bloem met het zout in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord. Verkruimel de cornflakes grof met de hand boven een derde diep bord.
  2. Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de corn­flakes. Zorg dat de nuggets overal bedekt zijn met cornflakes. Leg de kipnuggets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.
  3. Bereid ondertussen de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade­-ui in dunne ringen. Meng met de rodekool, spitskool en mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de pita’s open en vul ze met wat coleslaw. Verdeel de kipnuggets over de pita’s en maak af met de barbecuesaus. Serveer de rest van de coleslaw ernaast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pita's met kipnuggets, coleslaw en barbecuesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta's met kip­nug­gets, co­les­law en bar­be­cue­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 400 g scharrelkipfilets
  • 3 el tarwebloem
  • ½ tl zout

Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm. Meng voor het paneren de bloem met het zout in een diep bord.

3
3
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g cornflakes

Klop de eieren los in een ander diep bord. Verkruimel de cornflakes grof met de hand boven een derde diep bord.

4
4

Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de corn­flakes.

5
5

Zorg dat de nuggets overal bedekt zijn met cornflakes.

6
6

Leg de kipnuggets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.

7
7
  • 8 pitabroodjes

Bereid ondertussen de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 1 bos salade-ui

Snijd de salade­-ui in dunne ringen.

9
9
  • 300 g gesneden rodekool
  • 200 g gesneden spitskool
  • 3 el mayonaise

Meng met de rodekool, spitskool en mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Snijd de pita’s open en vul ze met wat coleslaw.

11
11
  • 2 el Remia Black Jack smokey bbq

Verdeel de kipnuggets over de pita’s en maak af met de barbecuesaus. Serveer de rest van de coleslaw ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.