bewaar
Plaatpizza met spek, ui & spruiten
Plaatpizza met spek, ui & spruiten
bewaar

Plaatpizza met spek, ui & spruiten

De oer-Hollandse spruit kan meer dan je denkt. Op pizza doet-ie het ook goed!

15 min. bereiden
15 min. oventijd
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

geschoonde spruitjes

450 g

diepvries Italiaans pizzadeeg met olijfolie

125 g

crème fraîche

2 tl

gedroogde nootmuskaat

2

uien

200 g

magere gerookte spekreepjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De oer-Hollandse spruit kan meer dan je denkt. Op pizza doet-ie het ook goed!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruiten en kook ze 5 min. Giet af. Verdeel ondertussen de plakjes deeg over een met bakpapier beklede bakplaat en duw aan zodat het een geheel wordt.

2

Meng de crème fraîche met de nootmuskaat, peper en eventueel zout en bestrijk het deeg ermee. Snijd de uien in halve ringen en verdeel samen met de spruiten en spekjes over het deeg.

3

Bak de plaatpizza ca.15 min. in het midden van de oven en serveer.