bewaar
Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub
Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub
bewaar

Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub

Typisch Amerikaans: varkensvleesgerechten van de barbecue.

25 min. bereiden
5 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

gerookte-paprikapoeder

½ tl

cayennepeper

1 tl

gemalen komijn

2 tl

gemalen selderiezout

2 el

donkere basterdsuiker

2

varkenshaas

125 ml

barbecuesaus

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • aluminium grillbakje

  • bakkwast

Typisch Amerikaans: varkensvleesgerechten van de barbecue.

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Meng voor de rub de gerookte-paprikapoeder met de cayennepeper, gemalen komijn, het selderiezout en de basterdsuiker. Bestrooi de varkenshaasjes met de rub en wrijf het vlees er rondom mee in. Gril het vlees 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Leg het vlees in de aluminium schaal en zet op een medium heet deel van de barbecue. Doop een bakkwast in de barbecuesaus en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Herhaal dit gedurende 20 min. elke 3-4 min., tot de varkenshaas bijna gaar is. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten. Snijd in plakken en serveer.