Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub
Typisch Amerikaans: varkensvleesgerechten van de barbecue.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 el gerookte-paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen selderiezout
- 2 el donkere basterdsuiker
- 2 varkenshaas
- 125 ml barbecuesaus
Keukenspullen
- barbecue
- aluminium grillbakje
- bakkwast
Advertentie
Bereiden
Steek de barbecue aan. Meng voor de rub de gerookte-paprikapoeder met de cayennepeper, gemalen komijn, het selderiezout en de basterdsuiker. Bestrooi de varkenshaasjes met de rub en wrijf het vlees er rondom mee in. Gril het vlees 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Leg het vlees in de aluminium schaal en zet op een medium heet deel van de barbecue. Doop een bakkwast in de barbecuesaus en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Herhaal dit gedurende 20 min. elke 3-4 min., tot de varkenshaas bijna gaar is. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten. Snijd in plakken en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 195 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 800 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub
- 1 el gerookte-paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen selderiezout
- 2 el donkere basterdsuiker
Steek de barbecue aan. Meng voor de rub de gerookte-paprikapoeder met de cayennepeper, gemalen komijn, het selderiezout en de basterdsuiker.
- 2 varkenshaas
Bestrooi de varkenshaasjes met de rub en wrijf het vlees er rondom mee in. Gril het vlees 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig.
Leg het vlees in de aluminium schaal en zet op een medium heet deel van de barbecue.
- 125 ml barbecuesaus
Doop een bakkwast in de barbecuesaus en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Herhaal dit gedurende 20 min. elke 3-4 min., tot de varkenshaas bijna gaar is.
Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten. Snijd in plakken en serveer.