Ge­gril­de var­kens­haas met BBQ-rub

Typisch Amerikaans: varkensvleesgerechten van de barbecue.

(15) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Typisch Amerikaans: varkensvleesgerechten van de barbecue. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminium grillbakje
  • bakkwast

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Meng voor de rub de gerookte-paprikapoeder met de cayennepeper, gemalen komijn, het selderiezout en de basterdsuiker. Bestrooi de varkenshaasjes met de rub en wrijf het vlees er rondom mee in. Gril het vlees 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Leg het vlees in de aluminium schaal en zet op een medium heet deel van de barbecue. Doop een bakkwast in de barbecuesaus en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Herhaal dit gedurende 20 min. elke 3-4 min., tot de varkenshaas bijna gaar is. Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten. Snijd in plakken en serveer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 800 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de var­kens­haas met BBQ-rub

1
1
  • 1 el gerookte-paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen selderiezout
  • 2 el donkere basterdsuiker

Steek de barbecue aan. Meng voor de rub de gerookte-paprikapoeder met de cayennepeper, gemalen komijn, het selderiezout en de basterdsuiker.

2
2
  • 2 varkenshaas

Bestrooi de varkenshaasjes met de rub en wrijf het vlees er rondom mee in. Gril het vlees 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig.

3
3

Leg het vlees in de aluminium schaal en zet op een medium heet deel van de barbecue.

4
4
  • 125 ml barbecuesaus

Doop een bakkwast in de barbecuesaus en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Herhaal dit gedurende 20 min. elke 3-4 min., tot de varkenshaas bijna gaar is.

5
5

Neem het vlees van de barbecue en laat 5 min. rusten. Snijd in plakken en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.