bewaar
Gegrilde peer met citroenyoghurt
Gegrilde peer met citroenyoghurt
bewaar

Gegrilde peer met citroenyoghurt

We bereiden deze keer alles op de barbecue: zelfs het nagerecht. Waarom ook niet?

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

8 personen

4

Conference peren

1

citroen

½ tl

gemalen kardemom

1 el

honing

250 g

Griekse yoghurt

30 g

pistachenoten

8

almond thins amandelkoekjes

Dit heb je nodig

  • meloenbolletjeslepel

  • barbecue

  • grillpan

We bereiden deze keer alles op de barbecue: zelfs het nagerecht. Waarom ook niet?

Aan de slag

1

Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Schil de peren, halveer ze en verwijder met de meloenbolletjeslepel het klokhuis. Rasp de schil van de citroen. Meng samen met de kardemom en honing door de yoghurt. Hak de pistachenoten grof. Breek de koekjes in 3 tot 4 stukken.

2

Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de halve peren in de grillpan of op de barbecue 5 min. Zorg dat ze overal mooie grillstrepen krijgen. Verdeel de gegrilde halve peren over de borden, schep er een lepel yoghurt op, bestrooi met de pistachenoten en steek er een paar koekstukken in.