Ge­gril­de peer met ci­troen­yog­hurt

We bereiden deze keer alles op de barbecue: zelfs het nagerecht. Waarom ook niet?

(0) waardeer
nagerecht We bereiden deze keer alles op de barbecue: zelfs het nagerecht. Waarom ook niet? 8 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • meloenbolletjeslepel
  • barbecue
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Schil de peren, halveer ze en verwijder met de meloenbolletjeslepel het klokhuis. Rasp de schil van de citroen. Meng samen met de kardemom en honing door de yoghurt. Hak de pistachenoten grof. Breek de koekjes in 3 tot 4 stukken.
  2. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de halve peren in de grillpan of op de barbecue 5 min. Zorg dat ze overal mooie grillstrepen krijgen. Verdeel de gegrilde halve peren over de borden, schep er een lepel yoghurt op, bestrooi met de pistachenoten en steek er een paar koekstukken in.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 05 - Saladebar , Receptkaart 2018 week 21-22

Gegrilde peer met citroenyoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de peer met ci­troen­yog­hurt

1
1
  • 4 Conference peren

Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Schil de peren, halveer ze en verwijder met de meloenbolletjeslepel het klokhuis.

2
2
  • 1 citroen
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 1 el honing
  • 250 g Griekse yoghurt

Boen de citroen schoon. Rasp de schil van de citroen. Meng samen met de kardemom en honing door de yoghurt.

3
3
  • 30 g pistachenoten
  • 8 almond thins amandelkoekjes

Hak de pistachenoten grof. Breek de koekjes in 3 tot 4 stukken.

4
4

Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de halve peren in de grillpan of op de barbecue 5 min.

5
5

Zorg dat ze overal mooie grillstrepen krijgen.

6
6

Verdeel de gegrilde halve peren over de borden, schep er een lepel yoghurt op, bestrooi met de pistachenoten en steek er een paar koekstukken in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.