Griek­se yog­hurt met ge­roos­ter­de peer

Voor zo’n ontbijtje mogen ze je vast wel wakker maken: romige Griekse yoghurt met peer, kaneel en honing uit de oven.

(2) waardeer
ontbijt Voor zo’n ontbijtje mogen ze je vast wel wakker maken: romige Griekse yoghurt met peer, kaneel en honing uit de oven. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Hak de pecannoten grof en snijd de boter in blokjes.
  2. Verdeel de peren en boter over de ovenschaal en bestrooi met de kaneel, honing en gehakte pecannoten. Bak in ca. 15 min. gaar in de oven.
  3. Verdeel de Griekse yoghurt over kommen en verdeel de peren met de kaneel-honingsaus en pecannoten erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Griekse yoghurt met geroosterde peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se yog­hurt met ge­roos­ter­de peer

1
1
  • 2 peren
  • 50 g ongezouten pecannoten
  • 15 g ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Hak de pecannoten grof en snijd de boter in blokjes.

2
2
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 6 el vloeibare honing

Verdeel de peren en boter over de ovenschaal en bestrooi met de kaneel, honing en gehakte pecannoten. Bak in ca. 15 min. gaar in de oven.

3
3
  • 500 g FAGE Total Griekse yoghurt

Verdeel de Griekse yoghurt over kommen en verdeel de peren met de kaneel-honingsaus en pecannoten erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.