bewaar
Griekse yoghurt met appelcompote
Griekse yoghurt met appelcompote
bewaar

Griekse yoghurt met appelcompote

Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

Elstar appels

3 cm

verse gember

1 tl

gemalen kaneel

4 el

kokospalmsuiker

25 g

ongezouten roomboter

500 g

Griekse yoghurt (0% vet)

50 g

gedroogde abrikozen zonder pit

1 el

kraanwater

Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?

Aan de slag

1

Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Schil en rasp de gember. Meng de appel, gember en kaneel met 2 el kokospalmsuiker.

2

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en stoof het appelmengsel 10-15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Verdeel ondertussen de yoghurt over 4 glazen of kommetjes.

3

Halveer de abrikozen. Meng de rest van de suiker met 1 el water en bak samen met de abrikozen 4 min. op middelhoog vuur tot deze licht karamelliseren. Schep regelmatig om. Schep de appelcompote over de yoghurt en verdeel de abrikozen erover. Serveer direct.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Griekse yoghurt met appelcompote

Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig