Griekse yoghurt met appelcompote
Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?
235 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
3
3 cm
1 tl
4 el
25 g
500 g
50 g
1 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2015 - Receptkaarten Allerhande 9 2015
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Schil en rasp de gember. Meng de appel, gember en kaneel met 2 el kokospalmsuiker.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en stoof het appelmengsel 10-15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Verdeel ondertussen de yoghurt over 4 glazen of kommetjes.
Halveer de abrikozen. Meng de rest van de suiker met 1 el water en bak samen met de abrikozen 4 min. op middelhoog vuur tot deze licht karamelliseren. Schep regelmatig om. Schep de appelcompote over de yoghurt en verdeel de abrikozen erover. Serveer direct.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Griekse yoghurt met appelcompote
Kunnen we vandaag beginnen met het toetje?

nagerecht
4 personen
235 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Schil en rasp de gember. Meng de appel, gember en kaneel met 2 el kokospalmsuiker.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en stoof het appelmengsel 10-15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Verdeel ondertussen de yoghurt over 4 glazen of kommetjes.
Halveer de abrikozen. Meng de rest van de suiker met 1 el water en bak samen met de abrikozen 4 min. op middelhoog vuur tot deze licht karamelliseren. Schep regelmatig om. Schep de appelcompote over de yoghurt en verdeel de abrikozen erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 Elstar appels
3 cm verse gember
1 tl gemalen kaneel
4 el kokospalmsuiker
25 g ongezouten roomboter
500 g Griekse yoghurt (0% vet)
50 g gedroogde abrikozen zonder pit
1 el kraanwater




