bewaar
Dadelflapjes met Griekse yoghurt
Dadelflapjes met Griekse yoghurt
bewaar

Dadelflapjes met Griekse yoghurt

25 min. bereiden
10 min. wachten
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

100 g

gedroogde dadels

100 g

abrikozen

1 theelepel

koekkruiden

1 eetlepel

rum

4 vellen

filobladerdeeg

50 g

roomboter

2 eetlepels

sesamzaad

1 bakje

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil dun afraspen. Sinaasappel dik schillen en in vier mooie plakken snijden (uiteinden worden niet gebruikt.) In kom dadels, abrikozen, sinaasappelrasp, koekkruiden en rum door elkaar mengen. Vellen filodeeg op aanrecht uitspreiden en bestrijken met boter. Dadelmengsel in midden scheppen. Filodeeg om vulling dichtvouwen. Rondom bestrijken met boter en bestrooien met sesamzaad. Dadelflapjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 12 min. knapperig en licht goudbruin bakken. Uit oven op vier borden leggen. Yoghurt ernaast scheppen en garneren met plak sinaasappel. Direct serveren.

algemeenOp de vulling van deze dadelflapjes kunt u eindeloos variëren: Fijngehakte gedroogde vijgen en blanke rozijnen. Of van gewelde abrikozen met gedroogde appeltjes. De flapjes krijgen een mediterraan accent als u de gesmolten boter vervangt door olijfolie extra vierge.