bewaar
Snowglobe
Snowglobe
bewaar

Snowglobe

Bijna te leuk om op te eten, deze besneeuwde koekhuisjes. Met dit kersttoetje wordt het zeker een witte kerst!

25 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12 cm

ongesneden ontbijtkoek

125 g

Dr. Oetker wit glazuur

8

almond thins amandelkoekjes

250 ml

verse slagroom

8 g

vanillesuiker

½ tl

gemalen kaneel

1 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • gin-tonicglazen

Bijna te leuk om op te eten, deze besneeuwde koekhuisjes. Met dit kersttoetje wordt het zeker een witte kerst!

Aan de slag

1

Snijd de ontbijtkoek in plakken van 4x6 cm (per koekhuisje gebruik je 1 plak). Leg een stuk met de donkere kant naar boven in de lengte voor je. Snijd 2 schuine stukken af, zodat een langwerpig huisje met dak ontstaat. Doe hetzelfde met de andere stukken ontbijtkoek.

2

Vouw een cornetje van een stuk bakpapier, houd bij het tuutje een kleine opening. Doe het glazuur in het cornetje en teken met het glazuur op de voor- en achterkant van de huisjes deurtjes en raampjes. Teken ook een ruitjespatroon op de almond thins. Laat 30 min. drogen.

3

Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en de kaneel. Plak met de rest van het glazuur de almond thins op de schuine stukken van de ontbijtkoek, maak zo een dakje.

4

Verdeel de slagroom over de bodems van de gin-tonicglazen en zet in elk glas voorzichtig een koekhuisje. Bestrooi bij het serveren de huisjes met wat poedersuiker door een zeefje. Dan sneeuwt het in de snowglobes.

Snowglobe met koekhuisje

Instructievideo - 00:41 min.

Cornetje (spuitzakje) maken

Instructievideo - 01:05 min.