bewaar
Kerstkoekjes met verkruimeld rood fruit
Kerstkoekjes met verkruimeld rood fruit
bewaar

Kerstkoekjes met verkruimeld rood fruit

Dit jaar hangen we de boom niet vol ballen, maar vol koekjes. Zelfgemaakte koekjes!

25 min. bereiden
10 min. oventijd
3 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

15 porties

100 g

ongezouten roomboter

75 g

witte basterdsuiker

½ tl

zout

135 g

tarwebloem

2 tl

gemalen kaneel

125 g

Dr. Oetker wit glazuur

10 g

gevriesdroogde fruit mix

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

  • rietje

  • kerstuitsteekvormpje

  • feestelijk lint

Dit jaar hangen we de boom niet vol ballen, maar vol koekjes. Zelfgemaakte koekjes!

Aan de slag

1

Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe. Zeef de bloem en kaneel erboven en kneed met je vingertoppen eerst tot kruimels en vervolgens tot een samenhangende deegbal. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 60 min. rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met een deegroller uit tot een lap van 4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes figuren uit het deeg en steek aan de bovenkant van elk koekje een rondje uit met het rietje. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het overtollige deeg weer uit, steek daar weer koekjes uit en leg op de bakplaat. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de randjes van de koekjes beginnen te kleuren. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.

3

Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel het gedroogde fruit. Bestrijk de koekjes met het glazuur en bestrooi ze direct met fruitkruim. Laat ca. 1 uur drogen. Steek gekleurde lintjes door de gaatjes in de koekjes en hang ze in de boom.

tip

Kerstkoekjes met verkruimelde frambozen

Instructievideo - 00:38 min.