Let­ter­koek­jes met ge­kleur­de ha­gel­slag

Met de gekleurde hagelslag maak je een feestje van iedere letter!

  • kindergerecht
  • 45 stuks
  • 30 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 u. 35 min. wachten
    • 8 min. oventijd
(0) waardeer
kindergerecht Met de gekleurde hagelslag maak je een feestje van iedere letter! 45 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • letterstekers
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de boter, suiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg.
  3. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
  4. Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.
  5. Laat het glazuur zacht worden door het 10 min. in een bakje heet water te leggen. Doe ondertussen de gekleurde hagel in een kommetje of diep bord.
  6. Haal het zakje glazuur uit het water en kneed door (pas op, warm!). Het glazuur is nu zacht. Knip een klein hoekje van het zakje. Knijp het witte glazuur uit over de koekjes en doop ze met de geglazuurde zijde in de hagelslag. Laat 25 min. drogen.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten

kookstaptip:

Je kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daaruit een letter steken. Dan kun je zowel de letter als de rest van het vierkantje bakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
Tags
Ook te zien in

Letterkoekjes met gekleurde hagelslag

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Let­ter­koek­jes met ge­kleur­de ha­gel­slag

1
1
  • 90 g ongezouten roomboter
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 125 g tarwebloem

Doe de boter, suiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels.

2
2

Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik.

4
4

Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg.

5
5

Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

6
6

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

8
8
  • 125 g Dr. Oetker wit glazuur

Laat het glazuur zacht worden door het 10 min. in een bakje heet water te leggen.

9
9
  • 150 g gekleurde hagel

Doe ondertussen de gekleurde hagel in een kommetje of diep bord.

10
10

Haal het zakje glazuur uit het water en kneed door (pas op, warm!). Het glazuur is nu zacht.

11
11

Knip een klein hoekje van het zakje. Knijp het witte glazuur uit over de koekjes en doop ze met de geglazuurde zijde in de hagelslag. Laat 25 min. drogen.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten

kookstaptip:

Je kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daaruit een letter steken. Dan kun je zowel de letter als de rest van het vierkantje bakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.