bewaar
Letterkoekjes met gekleurde hagelslag
Letterkoekjes met gekleurde hagelslag
bewaar

Letterkoekjes met gekleurde hagelslag

Met de gekleurde hagelslag maak je een feestje van iedere letter!

35 min. bereiden
8 min. oventijd
1 uur 35 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

45 porties

90 g

ongezouten roomboter

60 g

witte basterdsuiker

125 g

tarwebloem

125 g

Dr. Oetker wit glazuur

150 g

gekleurde hagel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • letterstekers

  • bakpapier

Met de gekleurde hagelslag maak je een feestje van iedere letter!

Aan de slag

1

Doe de boter, suiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg.

3

Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

4

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

5

Laat het glazuur zacht worden door het 10 min. in een bakje heet water te leggen. Doe ondertussen de gekleurde hagel in een kommetje of diep bord.

6

Haal het zakje glazuur uit het water en kneed door (pas op, warm!). Het glazuur is nu zacht. Knip een klein hoekje van het zakje. Knijp het witte glazuur uit over de koekjes en doop ze met de geglazuurde zijde in de hagelslag. Laat 25 min. drogen.

variatietipKijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten

kookstaptipJe kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daaruit een letter steken. Dan kun je zowel de letter als de rest van het vierkantje bakken.