Ba­sis­re­cept let­ter­koek­jes

Een ideaal recept om samen met de kids te maken.

  • gebak
  • 45 stuks
  • 30 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 8 min. oventijd
(1) waardeer
gebak Een ideaal recept om samen met de kids te maken. 45 stuks
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • letterstekers
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de boter, suiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg.
  3. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast. Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

kookstaptip:

Je kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daaruit een letter steken. Dan kun je zowel de letter als de rest van het vierkantje bakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
Tags
Ook te zien in

Basisrecept letterkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­re­cept let­ter­koek­jes

1
1
  • 90 g ongezouten roomboter
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 125 g tarwebloem

Doe de boter, suiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels.

2
2

Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik.

4
4

Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg.

5
5

Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

6
6

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

kookstaptip:

Je kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daaruit een letter steken. Dan kun je zowel de letter als de rest van het vierkantje bakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.