bewaar
Dubbele chocoletterkoekjes met pindakaas
Dubbele chocoletterkoekjes met pindakaas
bewaar

Dubbele chocoletterkoekjes met pindakaas

Wat is lekkerder dan één koekje? Twee koekjes! Met een lekker laagje pindakaas ertussen.

40 min. bereiden
8 min. oventijd
1 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

90 g

ongezouten roomboter

60 g

witte basterdsuiker

100 g

tarwebloem

25 g

cacaopoeder

11 tl

pindakaas

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • letterstekers

  • bakpapier

Wat is lekkerder dan één koekje? Twee koekjes! Met een lekker laagje pindakaas ertussen.

Aan de slag

1

Doe de boter, suiker, bloem en het cacaopoeder in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Zorg dat je van elk vormpje dat je wilt gebruiken een even aantal hebt.

3

Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

4

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

5

Bestrijk een gebakken letterkoekje met een ½ tl pindakaas. Duw er een koekje van dezelfde vorm tegenaan. Herhaal met de rest van de koekjes.