Dub­be­le cho­co­let­ter­koek­jes met pin­da­kaas

Wat is lekkerder dan één koekje? Twee koekjes! Met een lekker laagje pindakaas ertussen.

  • gebak
  • 22 stuks
  • 30 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 8 min. oventijd
(0) waardeer
gebak Wat is lekkerder dan één koekje? Twee koekjes! Met een lekker laagje pindakaas ertussen. 22 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • letterstekers
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de boter, suiker, bloem en het cacaopoeder in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Zorg dat je van elk vormpje dat je wilt gebruiken een even aantal hebt.
  3. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
  4. Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.
  5. Bestrijk een gebakken letterkoekje met een ½ tl pindakaas. Duw er een koekje van dezelfde vorm tegenaan. Herhaal met de rest van de koekjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
Tags
Ook te zien in

Dubbele chocoletterkoekjes met pindakaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dub­be­le cho­co­let­ter­koek­jes met pin­da­kaas

1
1
  • 90 g ongezouten roomboter
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 100 g tarwebloem
  • 25 g cacaopoeder

Doe de boter, suiker, bloem en het cacaopoeder in de keukenmachine en meng tot deegkruimels.

2
2

Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik.

4
4

Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Zorg dat je van elk vormpje dat je wilt gebruiken een even aantal hebt.

5
5

Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

6
6

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

8
8
  • 11 tl pindakaas

Bestrijk een gebakken letterkoekje met een ½ tl pindakaas. Duw er een koekje van dezelfde vorm tegenaan. Herhaal met de rest van de koekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.