Chocolade-pindakaasbrownies
Royaal genieten met knapperige vlokken in deze brownies. Door de pindakaas met stukjes pinda extra lekker.
300 kcal
20 min. bereiden, 25 min. oventijd, 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
300 g
200 g
4
200 g
100 g
200 g
Dit heb je nodig
bakpapier
bakvorm/braadslede (31 x 23)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 09 - Slim koken
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Zet een pan met een laagje water op het vuur. Doe de chocoladevlokken en de boter in een warmtebestendige kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter al roerend met een garde smelten (au bain-marie).
Klop ondertussen de eieren met de suiker luchtig. Meng het gesmolten chocoladebotermengsel erdoor.
Zeef de bloem met een snufje zout boven het beslag en spatel erdoor. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Verdeel de pindakaas over het beslag en bak de brownies ca. 25 min. in het midden van de oven.
Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Garneer met de rest van de chocoladevlokken en snijd in 18 stukjes.
Chocolade-pindakaasbrownies
Royaal genieten met knapperige vlokken in deze brownies. Door de pindakaas met stukjes pinda extra lekker.

18 porties
300 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Zet een pan met een laagje water op het vuur. Doe de chocoladevlokken en de boter in een warmtebestendige kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter al roerend met een garde smelten (au bain-marie).
Klop ondertussen de eieren met de suiker luchtig. Meng het gesmolten chocoladebotermengsel erdoor.
Zeef de bloem met een snufje zout boven het beslag en spatel erdoor. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Verdeel de pindakaas over het beslag en bak de brownies ca. 25 min. in het midden van de oven.
Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Garneer met de rest van de chocoladevlokken en snijd in 18 stukjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 18 porties)
300 g chocoladevlokken
200 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
200 g lichtbruine basterdsuiker
100 g tarwebloem
200 g pindakaas met stukjes noot
Dit heb je nodig
bakpapier
bakvorm/braadslede (31 x 23)




