Cho­co­la­de-pin­da­kaas­brow­nies

Royaal genieten met knapperige vlokken in deze brownies. Door de pindakaas met stukjes pinda extra lekker.

  • gebak
  • 18 stuks
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Royaal genieten met knapperige vlokken in deze brownies. Door de pindakaas met stukjes pinda extra lekker. 18 stuks
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakvorm/braadslede (31 x 23)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Doe de chocoladevlokken en de boter in een warmtebestendige kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter al roerend met een garde smelten (au bain-marie).
  3. Klop ondertussen de eieren met de suiker luchtig. Meng het gesmolten chocoladebotermengsel erdoor.
  4. Zeef de bloem met een snufje zout boven het beslag en spatel erdoor. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Verdeel de pindakaas over het beslag en bak de brownies ca. 25 min. in het midden van de oven.
  5. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Garneer met de rest van de chocoladevlokken en snijd in 18 stukjes.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Chocolade-pindakaasbrownies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de-pin­da­kaas­brow­nies

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 200 g chocoladevlokken
  • 200 g boter

Zet een pan met een laagje water op het vuur. Doe de chocoladevlokken en de boter in een warmtebestendige kom en hang in de pan.

3
3

Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter al roerend met een garde smelten (au bain-marie).

4
4
  • 4 eieren
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker

Klop ondertussen de eieren met de suiker luchtig. Meng het gesmolten chocoladebotermengsel erdoor.

5
5
  • 100 g bloem

Zeef de bloem met een snufje zout boven het beslag en spatel erdoor.

6
6
  • 200 g pindakaas met stukjes noot

Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Verdeel de pindakaas over het beslag en bak de brownies ca. 25 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 100 g chocoladevlokken

Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Garneer met de rest van de chocoladevlokken en snijd in 18 stukjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.